Sorskérdések (képgalériával)2017. május 13. (szombat) 08:08 - Politikanews/5671_0_300.jpgLakossági fórumra várta az érdeklődőket a Fidesz a Digitális Erőműbe. A rendezvény főtémája a Nemzeti Konzultáció és az ahhoz kapcsolódó kérdések voltak Európa jövőjével kapcsolatban. A politikai beszélgetésen dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász tartott előadást, amelyen azokat a problémákat elemezte, amelyek veszélyeztetik országunk függetlenségét, biztonságát és jövőjét.

Álljunk ki Magyarországért!”- címmel lakossági fórumra várták az érdeklődőket a MaNDA Digitális Erőműbe. A rendezvény vendége dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt, aki előadásában beszélt a Nemzeti Konzultációról, és azokról a felmerülő kérdésekről, amelyek tisztázatlanok lehetnek. A szakember érintette Európa jövőjét, a migráns helyzetet, valamint azt hogyan alakulhat a nemzeti államok jövője. Ezek a sorskérdések minden állampolgárt érintenek, ami alapján véleményt formálhatnak egy kérdőíven keresztül.

„Magyarország kormánya számára meghatároz egy utat, hogy mit kell követnie a jövőben, amelyet Brüsszellel kapcsolatban el kell foglaljon. Határozott, karakteres álláspontot képviseljen a jövőben Magyarország számára. Egy erős nemzeti állam kialakítása az európai törvényeknek, jogszabályoknak megfelelően, mert nem volt és nem is lesz kérdés, hogy az Európai Unió keretein, kötelékein belül kívánja a jövőjét kialakítani. Nem kérdés, hogy milyen Európai Uniót látunk szívesen magunk, gyermekeink és unokáink számára” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A fórumra elsősorban azokat várták, akikben közös az érdeklődés a nemzeti sorssal kapcsolatosan. A meghívott vendég elsősorban az országunkat érintő problémákat szerette volna vázolni beszélgetés formájában, többek között említette a bevándorlás politikát, a rezsicsökkentést, az adó- és foglalkoztatáspolitikát is.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a Nemzeti Konzultáció kiterjesztette a politikát a két ciklus közé, tehát ma már nemcsak a nép szavaz, vagy a népi kezdeményezés intézményének lehet üzenni a „hatalomnak”. Maga a hatalom döntött úgy, hogy komolyan veszi azt, hogy ez egy szolgálat, és az embereket úgy lehet leginkább szolgálni, hogyha folyamatosan kikérjük a véleményüket” - mondta dr. ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

A lakossági fórum végén arra is volt lehetősége a jelenlévőknek, hogy a témához kapcsolódva feltegyék kérdéseiket. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy a hazánkat érintő kérdésekben véleményüket kinyilvánítsák az országban élők.


671_0_t 671_1_t 671_2_t 671_3_t
671_4_t 671_5_t 671_6_t 671_7_t
671_8_t 671_9_t 671_10_t 671_11_t
Vissza