„Egészség” ajándékba (képgalériával)2017. május 12. (péntek) 19:00 - Városnews/5670_0_300.jpgVitamin cseppeket osztottak a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai városunkban. Az ajándékozók Ózdon 1000 doboznyi készítményt adtak át a helyi Kézenfogva Gondozóház időseinek és a kórház ápolási osztályának. Az intézmények dolgozói és a betegek örültek az egészséges adománynak.

Ózdra érkeztek a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai, hogy vitamin cseppet osszanak idős emberek részére. Az egyik hazai gyógyszergyártó cég ezekkel a vitalizáló készítményekkel támogatja az alapítványt, amelynek keretében ezer doboz vitamint hoztak városunk két intézményébe. Első útjuk az Újváros térre vezetett, ahol a Kézenfogva Gondozóház időseit látogatták meg a szolgálat munkatársai. A szervezet évek óta jó kapcsolatot ápol a református szolgálattal, hiszen már több alkalommal is kaptak tőlük adományokat.

„Nagyon örülünk, főleg az idősek, mert az Ő életminőségüket javítani fogja ez a csepp” - nyilatkozta Gál Katalin, a Kézenfogva Gondozóház alapellátás vezetője.

Az idős emberek örültek a látogatóknak, és a vitamin cseppeknek, hiszen több olyan lakó is van, aki nem engedheti meg magának, hogy rendszeresen fogyassza ezt a készítményt.

„Szedek sajnos sok gyógyszert, de még ezt beszedem napközben. Veszek be minden nap, megpróbálom” - mondta Riskó Jánosné.

A Magyar Református Szeretetszolgálat második állomása az Almási Balogh Pál Kórház Ápolási Osztálya volt. Ezen a részlegen is több olyan fekvőbeteg szorul gondozásra, akinek a gyógyulását elősegítheti a vitamin. Az osztály ápolói elmondták, hogy a cseppek rendszeres szedése jótékony hatással van az idősek szervezetére.

„Nagy örömmel fogadtuk az adományt, minden hasonló felajánlásnak örülünk, hiszen osztályunkon olyan betegek fekszenek, akik nagy hasznát veszik majd a vitaminkészítményeknek. Étvágytalanok, vannak gyengébb állapotú fekvőbetegek. Minden bizonnyal a betegek nagy hasznát veszik majd” - fogalmazott Laczkáné Antal Katalin, ápoló, Almási Balogh Pál Kórház Ápolási Osztály.

A szeretetszolgálat az ózdi karitatív részlegük által támogatta azokat az intézményeket, ahol beteg embereket ápolnak. Az alapítvány igyekszik minél több olyan közösséget felkeresni, ahol szükség van az ilyen készítmények szedésére.

„Az alapján esett a két intézményre a választás, hogy mind a két helyen idősek gondozása, ápolása folyik, akiknek kiemelten nagy szükségük van arra, hogy ilyen jellegű vitalizáló szerekben részesüljenek, és a pénztárcájuk nem feltétlenül engedi azt, hogy vásároljanak maguknak” - nyilatkozta Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Mindkét intézményben szívesen fogadták az adományt, és örültek annak, hogy olyan ajándékot kaptak, amelyek hozzájárulnak az idős emberek gyógyulásához.


670_0_t 670_1_t 670_2_t 670_3_t
670_4_t 670_5_t 670_6_t 670_7_t
670_8_t 670_9_t 670_10_t
Vissza