Iskolai tehetségnap (képgalériával)2017. május 12. (péntek) 19:00 - Városnews/5669_0_300.jpgTehetségnapot tartottak a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az intézményi program keretében a hagyományos tanóráktól eltérő módon, játékos formában tanulhattak a gyerekek. A tanulók nemcsak új ismereteket szereztek, hanem fejlesztették képességeiket és megmutathatták azt is, hogy ki miben tehetséges.

Játszva tanulni! - ez volt az üzenete a Vasvár Úti Általános Iskolában délelőtt zajló kreatív és ismeretterjesztő foglalkozásoknak. A tantermek műhelyekké alakultak, ahol különböző tematikájú feladatokkal találkozhattak a gyerekek. Az egyik legkedveltebb állomás a fizika bemutató volt, ahol alumíniumból készült italos dobozokkal végeztek különböző kísérleteket a diákok.

„Az iskolánkban folyó komplex tehetséggondozó program kiemelkedő pontja minden évben a tehetségnap, ez idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre. Ilyenkor a tanulóink különböző műhelyfoglalkozásokon vesznek részt, és olyan feladatokat oldanak meg, amelyre a tanítási órákon kevésbé jut idő vagy egyáltalán nem. Itt a kreativitás fejlesztésétől kezdve, a logikus gondolkodáson át mindre szükségük van a gyerekeknek” - nyilatkozta Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

Egy másik teremben közvetlen környezetük és lakóhelyük értékeivel ismerkedhettek a tanulók, de volt olyan helyszín is, ahol papírból kivágott formák felhasználásával kellett adott alakzatot kirakniuk. Az osztályok körforgásban mentek végig mind a tíz helyszínen, ahol még számos előadás, bemutató és egyéb foglalkozás is várta őket.

„Ez most a hetedik tehetségnap az iskolában, amit minden májusban megrendeznek. Az egyik teremben kvízt töltöttünk ki, aztán a kínai nagy falról és egyéb történelmi helyszínekről néztünk meg egy prezentációt” - mondta Tatár Csenge, a Vasvár Úti Általános Iskola diákja.

A Tehetséggondozó Központban is hasonló módon zajlott a délelőtt. Nagy sikere volt annak a foglalkozásnak, amelyen terápiás kutyákkal találkozhattak a gyerekek. Teret kapott a kézműveskedés is, a kreatív műhelyben szebbnél szebb alkotások kerültek ki a diákok kezei közül. A tanulók tehetségének kibontakoztatásárasok sok időt fordít az iskola, ez pedig megmutatkozik a diákok mindennapi teljesítményén. A tehetségnap idén is kulturális gálaműsorral zárult.


669_0_t 669_1_t 669_2_t 669_3_t
669_4_t 669_5_t 669_6_t 669_7_t
669_8_t 669_9_t 669_10_t 669_11_t
669_12_t 669_13_t 669_14_t 669_15_t
Vissza