Fényes érmek2017. május 11. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5662_0_300.jpgRemekül szerepeltek a súlyemelő diákolimpia országos döntőjén az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club növendékei. Fekete József tanítványai 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzérmet hoztak haza a Pécsett megrendezett versenyről. Az ifjú tehetségek nem pihennek, ma már a csapatbajnokság sikerére koncentrálnak.

Csillogóan sorakoznak egymás mellett a súlyemelő diákolimpia országos döntőjéről haza hozott érmek. Az ifjú ózdi tehetségek a pécsi viadalon elért sikerek után sem pihennek, folyamatosan tréningeznek edzőtermükben. Fekete József szerint tanítványai lelkiismeretesen és odaadóan dolgoznak a tréningeken, az elvégzett munka pedig most már nem először párosul eredményességgel. Az elért helyezések mellé ráadásul egyéni csúcsok is párosulnak.

„Tizenhárom versenyzőnk jutott be az országos döntőbe, de gazdasági okok miatt – szállás, étkezés – végül azt a 7 diákot vittük el, akiknek esélye volt az érem megszerzésére. Jól döntöttünk, hiszen mind a heten dobogóra állhattak. Három arany, egy ezüst és három bronzérmet nyertek a fiúk és a lányok” - mondta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

A három legfényesebb érem Terebesi Ákos, Terebesi Adrián és Fekete Adrián Dominik nyakába került. A fiúk azonban a siker ellenére sem teljesen elégedettek a teljesítményükkel, ahogy mondták: a jövőben még nagyobb erőbedobással fognak edzeni.

„Sokáig sérüléssel bajlódtam, ez pedig még érződik a teljesítményemen. De nagyon örülök, hogy sikerült megnyernem a súlycsoportom. Edzeni kell azonban tovább, hogy a következő versenyeken ismét a legjobb formámat tudjam hozni" - értékelt Fekete Adrián Dominik, a Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.

A diákolimpia országos döntőjén az ezüstérmet Dúl Ádám nyerte meg, a dobogó harmadik fokára Neal Péter John, Szőcs Anett és Maruzsi Rozália állhatott fel. Az ózdi súlyemelők legközelebb az országos csapatbajnokság területi selejtezőjén bizonyíthatják felkészültségüket.

Vissza