Könnyed győzelem (képgalériával)2017. május 7. (vasárnap) 20:45 - Sportnews/5641_0_300.jpgKönnyed győzelmet aratott a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában az Ózdi FC. Budai Tamás együttese hat gólt rúgott a Szerencsnek. A fiúk nem csupán eredményesen, hanem szemre is tetszetősen futballoztak és már az első játékrészben eldöntötték a három bajnoki pont sorsát.

 A csapatok még szinte ki sem mondták, hogy „Éljen” máris gólt láthattak a szurkolók. A 3. percben Nadanicsek Jordán juttatta előnyhöz a piros-fehér szerelésében pályára lépő Ózdi FC-t. A gyors gól megadta a mérkőzés alaphangját, a 14. percben pedig Kiss Sándor Alex találatával már kettő volt az ózdi előny. Újabb öt perccel később Jakab Ádám is betalált a Szerencs hálójába. A vendégek teljesen megtörtek lelkileg, a mieink pedig nagy kedvvel futballoztak. Ennek eredményeként előbb Tátrai Gergő, majd Gál Ferenc is gólt lőtt, így a szünetre eldőlt a három bajnoki pont sorsa.

A fordulás után Buri Attila gyorsan begyűjtötte második sárga lapját, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel csapatát. Az emberelőnyt két perc alatt kihasználta az ÓFC. Jakab Ádám az 51. percben megszerezte saját maga második, csapata hatodik gólját. A hazai drukkerek ekkor abban reménykedtek, hogy kedvenceik két számjegyű győzelemmel örvendeztetik meg őket. Az újabb találatok azonban elmaradtak. A mérkőzés utolsó harmadában a Szerencs hősiesen védekezett, így a mieink csak helyzetekig jutottak, ezeket azonban el is hibázták. A mérkőzés végül 6-0-ás ózdi sikerrel ért véget.

„Ez nem a mi hétvégénk volt. Sok sérültünk van, ráadásul a ballagások miatt is voltak hiányzóink, így erősen tartalékos felállásban játszottunk ma. Az Ózd a játék minden elemében felülmúlt minket, gratulálok a győzelmükhöz” - nyilatkozta Tóth István, a Szerencs edzője.

Az ÓFC ezúttal nem csupán eredményesen, hanem szemre is tetszetősen játszott. Budai Tamás különösen az első félidőben mutatott teljesítménnyel volt elégedett, a magabiztos előny birtokában a második félidő közepén még ifjúsági korú kapusát, Erdei Ádámot is becserélte az első számú hálóőr, Varsányi János helyére.

„A mai mérkőzésen nagyon jól futballoztunk. Végig mi irányítottuk a játékot, szép gólokat rúgtunk. Nagyobb odafigyeléssel akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna a szimpatikus szerencsi csapat ellen” - mondta Budai Tamás, az Ózdi FC edzője.

A 26. fordulóban a többi pályán is „kiszakadt a gólzsák”. A nyolc találkozóból csupán kettő volt, ahol ötnél kevesebb gólt láthattak a szurkolók. A játéknap legnagyobb meglepetése, hogy az Edelény négygólos előnyét elherdálva 5-5-ös döntetlent játszott a sereghajtó MVSC ellen. A listavezető Mád nyerni tudott Karcsán, a Felsőzsolca – Sajóbábony rangadót a hazaiak nyerték, így négy fordulóval a bajnokság vége előtt maradt a 7 pontnyi különbség a két csapat között. Az Ózdi FC továbbra is a 9. helyen áll a bajnoki tabellán.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

641_0_t 641_1_t 641_2_t 641_3_t
641_4_t 641_5_t 641_6_t


Vissza