Tornász sikerek2017. május 5. (péntek) 19:00 - Sportnews/5633_0_300.jpgÖt érmet nyertek a torna diákolimpia országos döntőjén az Újváros Téri Általános Iskola diákjai. Juhász Lászlóné tanítványai csapatban és egyéniben is sikeresen szerepeltek a népes mezőnyben. Az ózdi tornászlányok felkészültségét egy városi rendezvényen hamarosan a nagyközönség is megnézheti.

Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai évtizedek óta jól szerepelnek a torna diákolimpia versenysorozatban. Juhász Lászlóné tanítványai idén is bejutottak az országos döntőbe, mindhárom korcsoportban. A felkészítő edző szerint már ez komoly fegyverténynek számít a folyamatosan erősödő mezőnyben, az éremszerzés pedig már csak hab a tortán számukra. A legkisebb ózdi csapat végül a 9. helyet szerezte meg, a II., valamint a III-IV. korcsoportban versenyző együttes azonban bronzérmet nyert a fővárosban.

„Nagyon sok jó csapat volt és egyre jobbak. Nem tudtuk, hogy a mi felkészültségünk mire is lesz elég az országos döntőben. Nagyon örültem a két csapat bronzérmének. A pontozásnál egy-egy tized döntött, így kis szerencsével akár előrébb is végezhettünk volna, hisz ezek tényleg minimális különbségek” - értékelt Juhász Lászlóné, az Újváros Téri Általános Iskola edzője.

Az ózdi lányok közül többen az egyéni értékelésben is dobogóra állhattak. Országos diákolimpiai bajnok tornásza ezúttal nem lett városunknak, de Talián Alexandra ezüst, valamint Zákányi Janka és Németh Réka bronzérme is nagyon szépen csillog.

„Nagyon jó volt ez a verseny, én nagyon jól szórakoztam egész nap” - mondta Talián Alexandra, az Újváros Téri Általános Iskola tornásza.

„Nem izgultam a verseny előtt és örültem, hogy nagyon jól sikerült minden” - fogalmazott Zákányi Janka, az Újváros Téri Általános Iskola tornásza.

„Az idei verseny kicsit nehezebb volt, mint a korábbiak, de úgy érzem, hogy jól sikerült” - nyilatkozta Németh Réka, az Újváros Téri Általános Iskola tornásza.

Az Újváros téri tornászlányok számára ezzel véget ért a versenyszezon, az edzéseket azonban nem fejezik be. Felkészültségüket az idén a Hétvölgy Fesztivál programjai közé beiktatott V. Extrém Sportnapon bárki megnézheti majd.

Vissza