Táncos sikerek2017. május 4. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5632_0_300.jpgIgazi éremeső hullott az ózdi hip-hop táncosokra az Erica C. Dance School védjegye alatt huszadik alkalommal megrendezett táncversenyen. Zsámbokiné Vadas Szilvia tanítványai öt arany és két bronzérmet nyertek, a helyi iskolavezető pedig a „2017. év koreográfusa” különdíjat kapta meg.

Az ózdi hip-hop tánciskola versenycsoportjai 8 kategóriában 9 koreográfiával vettek részt a törökbálinti Művelődési Házban megrendezett XX. ECDS táncversenyen. Eredményességükre most sem lehet panasz, hisz a szakavatott zsűri öt arany- és két bronzéremmel jutalmazta teljesítményüket, de a helyi iskolavezető a két negyedik helynek is nagyon tud örülni. Zsámbokiné Vadas Szilvia szerint sikerük értékét tovább növeli, hogy a viadalon nem csupán az országos hálózat kötelékébe tartozó csoportok mérettették meg magukat, hanem országhatáron túlról is érkeztek táncosok a versenyre.

„Nagyon-nagyon jól szerepeltek a gyerekek, abszolút elfogadom minden egyes helyezésünket. Talán én a bronzérmek közül örülök legjobban az egyiknek, hiszen a gyerekek önmagukhoz képest 150 százalékot nyújtottak a színpadon. Olyat táncoltak, amit eddig én még tőlük nem láttam. Ha a zsűri úgy gondolta, hogy ez abban a népes mezőnyben bronzérmes produkció volt, akkor én annak nagyon örülök. Az aranyérmeink és az első helyeink pedig nagyon meggyőzőek és biztosak voltak” - fogalmazott Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

A nemzetközi táncversenyre az ózdi iskola három olyan produkciót is vitt, amelynek koreográfiáját nem Zsámbokiné Vadas Szilvia, hanem a növendékek állították össze. Ezek közül kettő aranyérmet nyert. A Turcsányi Réka, Demeter Dorottya alkotta Just Clear duó a páros junior kategóriában nem hip-hopot táncolt, hanem egy tőlük szokatlan stílust vittek a színpadra.

„Mi soha nem szeretünk teljesen olyanok lenni, mint a többi csoport, vagy a többi duó és ez most is így volt. Ez a táncunk nem feltétlenül erre a versenyre készült, csak gondoltuk, hogy itt is kipróbáljuk. Nem számítottunk arra, hogy nyerni tudunk vele, mert nem gondoltuk, hogy a zsűrinek ez ennyire tetszeni fog” - mondta Demeter Dorottya, az ECDS Ózd táncosa.

A nemzetközi táncversenyen bemutatott produkciókat az ózdi érdeklődők is láthatják majd, hisz az ózdi táncosok nyári programjai között számtalan helyi fellépés is szerepel.

Vissza