Tehetséges fiatalok (képgalériával)2017. április 23. (vasárnap) 10:07 - Kultúranews/5585_0_300.jpgA Civil Ház adott otthont a XI. Arany János Művészeti Fesztiválnak. A találkozó különlegessége, hogy városunkból indult el ez a kezdeményezés, több mint egy évtizeddel ezelőtt. A megmérettetésre 11 településről érkeztek diákok, hogy hat kategóriában mérjék össze tudásukat az ózdi tanulókéval. A produkciókat háromtagú zsűri bírálta, akik között Delhusa Gjon is pontozott.

A Civil Házban rendezték meg a XI. Arany János Művészeti Fesztivált, amelyet az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium szervezett meg. Városunkba 11 településről összesen 130 fiatal érkezett. Jöttek Püspökladányból, Salgótarjánból, Baktalórántházáról, Pécsről és többek között Ibrányból is, olyan intézmény növendékei, akik szintén szerepelnek az Arany János Kollégiumi Programban. A rendezvény ünnepélyes megnyitóval kezdődött, amelyen Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a fesztivál fellépőit, majd Tuza Ottó a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium igazgatója is szólt a jelenlévőkhöz. A versenyzők előtt Szaka Attila lépett a színpadra, aki Arany Jánostól A walesi bárdokat szavalta el. A művészeti fesztiválon tizenkét ózdi tanuló is megmutatta magát.

„Nagyon ügyesek a gyerekek, ez a művészeti fesztivál egy szeptembertől tartó folyamatnak az eredménye. Ősztől készülünk minden évben erre a rendezvényre” - mondta Czenéné Csomós Eszter, a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményegység-vezetője.

A diákok hat kategóriában állhattak a közönség elé: vers és próza, színjátszás, hangszeres zene, tánc és ének. A produkciókat háromtagú zsűri bírálta, akik között ott volt egy kollégiumi nevelő, egy budapesti mentor és egy hazai énekes is.

„Hozzá akarom segíteni őket ahhoz a bizalomhoz, hogy mindenkinek van helye, akármi legyen belőle. Akárhová elérjenek, én a támogatásomról szeretném őket biztosítani. Azt hogy zsűrizésnek hívják a jelenlétemet az csak egy formaság, valójában tisztelgek a felnövekvő nemzedék előtt, és erősíteni akarom bennük a hitet, hogy bárki bármit elérhet, csak belül hinnie kell abban” - nyilatkozta Delhusa Gjon, énekes.

A színpadon egymást váltották a formációk. Az előadások között elhangzott magyar és idegennyelvű vers, zenés próza, egyéni és duett előadások is. A programon résztvevő gyerekek nemcsak élményekkel gazdagodhattak, hanem a legjobbak az eredményhirdetés után díjazásban is részesültek. A találkozón arra is volt lehetőségük a fiataloknak, hogy felelevenítsék az egy évvel ezelőtti megmérettetés pillanatait amit Ibrányban szereztek.


585_0_t 585_1_t 585_2_t 585_3_t
585_4_t 585_5_t 585_6_t 585_7_t
585_8_t 585_9_t 585_10_t 585_11_t
585_12_t 585_13_t 585_14_t
Vissza