Szezonnyitó nap (képgalériával)2017. április 21. (péntek) 19:00 - Városnews/5581_0_300.jpgSzezonnyitó napot tartottak ma az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban. Délelőtt a gyerekeké volt a főszerep. A program keretében közel húsz óvodás ismerhette meg az agyagozás rejtelmeit, és kipróbálhatták a korongozást is. A foglalkozásokat múzeumpedagógus irányította, de más intézményből is érkezett segítség. Az elkészült alkotásokat haza is vihették a kicsik.

Tavaszváró programmal várták az ózdiakat ma délelőtt az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark munkatársai. Az intézmény vezetőségének nem titkolt célja, hogy programjaikkal minden korosztályt megszólítsanak. A Szezonnyitó nap délelőttjén a gyerekeké volt a főszerep. A múzeum fogadóterében közel húsz kis óvodás vehetett részt különböző kreatív foglalkozásokon.

„Egy Szezonnyitó napot terveztünk a Gyártörténeti Emlékparkban, az ott lévő vizes játékot és vizes hengert szerettük volna bemutatni, de ez az áprilisi tél felülírta a programunkat, úgyhogy az intézményen belül szerveztünk egy múzeumpedagógia foglalkozást, agyagozást és játékokat” - mondta Oláh Zsolt, megbízott intézményvezető.

A fóliával letakart asztaloknál sorra készültek a kicsik által megálmodott agyagtárgyak. A legnépszerűbb folyamat a kígyó megformázása volt a fiatalok körében, de számos más gondolat is megformázódott a kezükben. A feladatok végrehajtásában múzeumpedagógus  segítette a gyerekeket, és más intézményből is érkezett felügyelet. Stubner Éva eredeti foglalkozása keramikus, a múzeum vezetősége már többször kérte fel őt, hogy megmutassa a kicsiknek a korongozás rejtelmeit.

„Óvodás gyerekekkel komolyabb dolgokat nem lehet csinálni, ezek a gyerekek még nem láttak ilyesmit, nem ismerik az agyagot, de tapasztalatom az, hogy nagyon érdekli őket, mert ennek van egy varázsa. Elég sok jó kézügyességű gyerek van ebben a városban” - fogalmazott Stubner Éva, a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógiai asszisztense.

Színes papír, olló, ragasztó, csillámpor. Ezek az eszközök is rendelkezésre álltak az alkotáshoz. A kislányoknak elsősorban ez ragadta meg a fantáziáját.

„Beragasztózom a papírt és csillámot rakok rá. De készítettem már gyurmából egy szívecske tortát és még egy kígyó tortát is” - nyilatkozta Seres Maja Réka.

Az elkészült alkotásokat haza is vihették a gyerekek. A rendezvények sora itt még nem ért véget, a szervezők délutánra is készültek érdekességgel. Öt órától zenei klubjuk keretében színpadra lépett a Kissikátori Vargányák Citerazenekar és a Kissikátori Harmonika- és Népdalkör is.


581_0_t 581_1_t 581_2_t 581_3_t
581_4_t 581_5_t 581_6_t 581_7_t
581_8_t 581_9_t
Vissza