Közös programok (képgalériával)2017. április 21. (péntek) 19:00 - Városnews/5580_0_300.jpgAz Újváros téri óvodások is megemlékeztek a Föld Napjáról. Az intézményben hosszú évek óta kiemelt eseménynek számít a jeles alkalom, hiszen az környezetvédelemre való nevelés hangsúlyos szerepet kap az óvoda pedagógia programjában. Az időjárás miatt idén a megszokotthoz képest kicsit másabb formában rendezték meg a nyílt napot, amelyre a szülők is ellátogathattak.

Környezet- és egészségvédelem, erről szólt a mai nap az Újváros Téri Óvodában. A tornateremben az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai várták az érdeklődőket, akik gyerekeik vagy éppen unokáik kíséretében érkeztek. Így az ovisok is láthatták, hogyan zajlanak a szűrések, és szüleik, nagyszüleik példamutatásán keresztül megtapasztalhatták, hogy miért is fontosak ezek a vizsgálatok. A nevelési intézmény vezetősége igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a prevencióra és a tudatformálásra.

„Újraneveztük a Föld Napját, így lett a neve Föld Napja az Egészségért, hiszen programunkban kiemelt szerepet kap az egészségnevelés és a környezetvédelem. Ezért gondoltuk úgy, hogy Földünk megóvását összekötjük az egészségünk megóvásával. Ez körülbelül kilenc éve hagyomány nálunk” - nyilatkozta Binder-Pap Gabriella, az Újváros Téri Óvoda vezetője.

„Harmadik éve vagyunk itt a Föld Napján. Mindig örülünk a meghívásnak, mert nagyon hasznosnak tartjuk. Kinti rendezvény szokott ez általában lenni, akkor jobban odajönnek hozzánk, mert felkelti az emberek érdeklődését, hogy milyen szűrővizsgálatokat végzünk. De ha már 10 embert megszűrünk egy ilyen alkalommal, nekünk az is nagyon hasznos" - fogalmazott Nagy Krisztina, az EFI irodavezetője.

A felnőttek közül sokan éltek a lehetőséggel, hogy a szakemberek által felméressék egészségügyi állapotukat.

„Én minden alkalommal részt szoktam venni, bárhol is van ilyen szűrővizsgálat. Örülök az ilyen lehetőségnek, mert így nem kell sorba állni a kórházban” - mondta Füle Józsefné.

A csoportszobákban ezalatt javában folyt a játék és a szülőkkel közös programok. Az egészség más formában is megjelent ezen a napon. A gyerekek többféle gyógyteát ihattak, salátát, répát és almát fogyasztottak tízóraira, és arról beszélgettek, hogy mi kell enniük ahhoz, hogy elkerülje őket a betegség.

Az ovisok szívesen rágcsálták a zöldségeket és a gyümölcsöt, és még azok is kedvet kaptak a kóstolóhoz, akik máskor nem szoktak ilyesmit fogyasztani.

Egy másik csoportban bolygónk védelme került a fókuszba, méghozzá kreatív formában. A gyerekek vágtak, ragasztottak és közben sok olyan információ is elhangzott, amely a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteik fejlesztését szolgálta.


580_0_t 580_1_t 580_2_t 580_3_t
580_4_t 580_5_t 580_6_t 580_7_t
580_8_t 580_9_t 580_10_t
Vissza