Önzetlen segítség (képgalériával)2017. április 21. (péntek) 19:00 - Városnews/5579_0_300.jpgÖtvenhárom ózdi család kapott élelmiszereket és ruhákat egy budapesti alapítvány jóvoltából. Az összegyűjtött ajándékokat a gyermekjóléti szolgálat Lehel vezér úti irodájában osztották szét, a helyi dolgozók segítségével a rászorulók között. A nehéz sorsú emberek örültek az egyszeri adománynak.

Élelmiszer- és ruhaadományokkal érkezett az Adventista Szeretetszolgálat a gyermekjóléti központ Lehel vezér úti irodájába. Több mint 50 ózdi család számára hoztak segélycsomagot. Az árukészletet úgy válogatták össze a segélyezők, hogy az élelmiszercsomagban alapvető tartós termékek szerepeljenek. Zohán Tünde az Adra Adventista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy még jelenleg is tart a téli krízis időszaka, amelyet november végétől április végéig határoztak meg a szociális törvényben, így tavasszal is szükség van a támogatásra.

„Az ózdi családsegítő szolgálattal együttműködve több mint ötven családot szeretnénk olyan támogatásban részesíteni, ami egy azonnali segítségnyújtás az ő részükre. Ez az Adventista Szeretetszolgálatnak a segélyezési munkája, amikor azonnal beavatkozunk, és igyekszünk nekik segítséget nyújtani többféle használati tárgyban és élelmiszerben is” - nyilatkozta Zohán Tünde, az Adra Adventista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.

Az alapítvány jóvoltából négy évvel ezelőtt valósulhatott meg az, hogy az ózdi gyermekjóléti központ által gondozott gyerekek Balatonlellén üdülhettek ingyenesen. A rászoruló fiataloknak a szervezet finanszírozta az egyhetes kikapcsolódást, amelynek utazási költségéhez több helyi önkormányzati képviselő is anyagi támogatást nyújtott. Az adományokat a gyermekjóléti szolgálat munkatársai segítségével osztották szét. A rászorulók nejlonba válogattak össze ruhaneműket, és mindenki megkapta a tartós élelmiszerekből összeállított csomagot is.

„Az Adra Adventista Fejlesztési Alapítvány kereste meg az intézményünket, hogy nagyszabású támogatást szeretnének szervezni városunkban. Terveink szerint ötvenhárom család részesül majd élelmiszer, ruha, illetve játékadományban. Az adventista alapítvány krízis élelmiszer csomagot is hagy az intézményünknél” - mondta Mészáros Bányai Zsuzsanna, a Család és Gyermekjóléti Központ szakmai egységvezetője.

A nélkülözőknek sokat jelentett ez az egyszeri segítség. Többen azt hangsúlyozták, hogy mindennek örülnek amit kapnak, de a gyermekruhára és az élelmiszerre van a leginkább szükségük a nagycsaládosoknak.

„Nagyon jó, örülök neki hiszen közmunkán vagyok, és jól jön ez a kicsi is” - fogalmazott Váradi József.

Az alapítvány munkatársai szerettek volna betekintést nyerni az intézmény gondozási folyamatába, így családlátogatásra is elkísérték a helyi szakembereket. Az adományozókon kívül még jelen volt az MTVA stábja is, akik szintén tájékozódni szerettek volna az ózdi családok problémáiról, és a szakterületen dolgozók munkájáról. A forgatócsoport az itt töltött napról dokumentumfilmet készít majd, amelyben bemutatják, hogy milyen a gyermekjóléti szolgálat kapcsolata az alapítvánnyal, és hogyan zajlik a segítő tevékenység városunkban.


579_0_t 579_1_t 579_2_t 579_3_t
579_4_t 579_5_t
Vissza