Testületi döntések (képgalériával)2017. április 20. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/5578_0_300.jpgA rendőrkapitányság, a rendészet és a polgárőrség tavalyi munkájáról, egy útfejlesztéssel kapcsolatos pályázatról, iskolaépítéshez kapcsolódó földterület ingyenes átadásáról és egy ideiglenes bizottság felállításáról is határozott ma a képviselő-testület. A 26 napirendből mindössze egyhez, az európai béruniót célzó polgári kezdeményezéshez nem csatlakozott a képviselők többsége.

A bizottsági üléseket követően ma került napirendre a rendőrkapitányság tavalyi tevékenységéről szóló beszámoló. Dr. Varga László elmondta, mind az ózdi, mind a putnoki járásban is csökkent a bűncselekmények száma. Továbbra is nagyon fontos számukra, hogy a lakosság biztonságérzete legalább a megszokott mértékű maradjon, s évről évre javuljon.

„Ózd városában mintegy 4 éve csökkenő bűncselekményszámmal találkozunk, az elmúlt esztendőben az elmúlt 7 év legjobb eredményét tudtuk elérni. Ugyanez mondható el a 14 kiemelten kezelt jogsértés kategóriájára is” - mondta dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

Ózd város polgármestere a testületi ülésen azt mondta, hogy a rendőrség teljes állománya kiemelt dicséretet érdemel, ezen véleményét osztották a képviselő-testület tagjai is. Az ülésre meghívott megyei rendőrfőkapitány dr. Vereckei Csaba a várossal való eredményes működést emelte ki. Elfogadta a képviselő-testület a Városi Rendészet beszámolóját és a Polgárőrség tájékoztatóját is, a tavalyi év munkájáról. Hangsúlyozták, hogy a két szervezet jelentős segítséget nyújt a rendőrségnek a példás együttműködés pedig azt eredményezi, hogy rend és biztonság van a városban.

Több pályázat benyújtásáról is határoztak a képviselők. A legtöbb kérdést ezek közül az útfejlesztéssel kapcsolatos projekt vetette fel.

„Útfejlesztésről van szó. A Zrínyi út, ami már szinte alig járható, valamint a Damjanich út újraaszfaltozására nyújtjuk be a pályázatot. A bizottsági ülésen felvetődött, hogy miért éppen a Zrínyi utat érinti a pályázat, hiszen a 25-ös számú főút fejlesztése érinteni fogja ezt az útszakaszt. Bízunk benne, hogy minél hamarabb érinti majd, de erre még semmilyen biztosíték nincs” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Tóth Pál, Obbágy Csaba és Fürjes Pál képviselők is hozzászóltak ehhez a napirendhez utóbbi az egyeztetés hiányát kifogásolta pályázatos ügyekben.

Elfogadta a képviselőtestület annak a hozzájáruló nyilatkozatnak az aláírását, amely Sajóvárkonyon új iskola felépítéséhez biztosítana ingyenesen önkormányzati területet akkor, ha a Kazincbarcikai Tankerületi Központ pályázata sikeres lesz. A napirend kapcsán Janiczak Dávid polgármester választ kért a tankerület igazgatójától arra a kérdésre, hogy az új oktatási intézmény megépülésével valóban megszűnik-e a táblai Apáczai Csere János Általános Iskola? Székelyné Varga Mária Ágnes határozottan cáfolta a hírt, azt mondta: a közeljövőben nem tervezik a két iskola összevonását.

„A pályázat a benyújtási szakaszban van, 36 hónap áll rendelkezésre az építésre. Hogy 4-5 év múlva mi lesz pontosan, azt nem tudom most megmondani..” - mondta Székelyné Varga Mária Ágnes, tankerületi igazgató.

Ideiglenes Bizottságot jelölt ki a testület a sok-sok éve húzódó szennyvízprojekt megvalósításához kapcsolódóan, hiszen az önkormányzatnak már nincs beleszólása a kivitelező kiválasztására és a beruházás megvalósítására.

„Arra gondoltam, hogy mindenképpen egy bizottságnak kellene foglalkoznia a későbbiekben a szennyvízberuházással, hiszen Ózdon valósul meg, ózdi embereket érint. Ha nem is lesz túl nagy jogköre a bizottságnak, figyelemmel tudja kísérni a munkálatokat, tájékoztatni tudja a lakosságot” - tette hozzá Kiss Sándor, önkormányzati képviselő.

Az Ideiglenes Bizottság elnökének Kiss Sándort, tagjainak pedig Fidrus Pétert, Fürjes Pált és Tartó Lajost választotta meg a testület.


578_0_t 578_1_t 578_2_t 578_3_t
578_4_t 578_5_t 578_6_t 578_7_t
578_8_t 578_9_t 578_10_t 578_11_t
578_12_t 578_13_t 578_14_t
Vissza