Szakmai megmérettetés (képgalériával)2017. április 20. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/5577_0_300.jpgÚjabb tanulmányi sikereket értek el a SZIKSZI diákjai. A fiatalok a Budapesti Corvinus Egyetem által meghirdetett középiskolásoknak szóló közismereti és gazdasági versenyen vettek részt. Az iskola több csapatott is indított, ezek mindegyike bejutott a döntő legjobbjai közé. A SZIKSZI-sek a verseny élén végeztek, első, harmadik és negyedik helyezéssel tértek haza.

A Budapesti Corvinus Egyetemen Jövőt Építők Generációja elnevezésű diákszervezet hetedik alkalommal rendezett országos szintű szakmai versenyt középiskolások számára. A felhívásra idén 187 csapat jelentkezett, köztük az ózdi Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium három csapattal képviseltette magát. Nagy gondot fordítottak a felkészülésre, és arra, hogy megfeleljenek a kritériumoknak.

„Készíteni kellett egy videót magunkról, a csapatunkról, hogy mi tart minket össze. Alapkérdésekre kellett válaszolnunk, be kellett küldenünk, ezt pontozták. A döntőben pedig készítenünk kellett egy üzleti tervet, egy általunk elképzelt álom vállalkozáshoz, ezt kellett kidolgoznunk és előadnunk ott a helyszínen” - nyilatkozta Koós Amanda, a SZIKSZI diákja.

A helyszíne a budapesti Fővámpalota volt, ahol megtekinthették azt a reklámfilmet, amit az egyik ózdi csapat készített a versenyre, bemutatva az általuk elképzelt, nyári táborok szervezésével foglalkozó alapítvány tevékenységét. A levelezős selejtezők végén tíz csapat jutott be a döntőbe, akik között ott voltak a SZIKSZI-sek is. Másfél hetük volt arra, hogy felkészüljenek a végső összecsapásra. Versenyszellemük meghozta az eredményt, nagy hajrában, összehangolt csapatmunkával győzték le vetélytársaikat.

„Mi voltunk a Jokers csapat, mi hárman nyertük meg, és mi a legjobb barátnők vagyunk. Elsős korunk óta készülünk erre a versenyre. Az első évben nem sikerült, másodszorra sem igazán, de most úgy éreztük, hogy megérettünk arra a szintre, hogy mi erre képesek vagyunk, odatesszük magunkat és megcsináljuk” - fogalmazott Lázár Lilla, a SZIKSZI diákja.

És meg is csinálták. Elsők helyezést értek el, a másik két SZIKSZI-s csapatnak pedig az előkelő harmadik és a negyedik hely jutott.

„Komoly munkát fektettünk bele, és nagyon bíztunk a jó eredményben. De őszinte leszek, ennyire komoly sikerre még én magam sem számítottam, hiszen az, hogy a legjobb négy között ott volt mindhárom csapatunk, meglepetés volt. Fantasztikus érzés, hogy ennyire jól szerepeltek, ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk” - mondta Koós Richárd, pedagógus.

Az oklevél mellé a diákok könyvjutalmat, egy évre szóló újságelőfizetést kaptak, és a továbbtanulás szempontjából értékes plusz pontokat is, ami nagyon jól jön, hiszen a csapat tagjai éppen a Corvinus Egyetemre készülnek majd az érettségi megszerzése után.


577_0_t 577_1_t 577_2_t 577_3_t
577_4_tVissza