Iskolai beiratkozás (képgalériával)2017. április 20. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/5576_0_300.jpgMa és holnap írathatják be a szülők gyermekeiket az általános iskolák szeptemberben induló első évfolyamára. Az intézmények napközis és iskolaotthonos osztályokat is indítanak, megkönnyítve ezzel sok család életét. Az eddigi tapasztalatok szerint az ősszel tankötelessé váló gyermekek többsége már jelentkezett valamelyik iskolába.

Ma kezdődött el a beiratkozás városunk általános iskoláiban. Az oktatási intézményekben reggel nyolc órától várták azokat a szülőket és nagycsoportos gyerekeket, akik szeptemberben kezdik meg tanulmányaikat. A családok előzetesen tájékoztatást kaptak arról, hogy a beiratkozáshoz magukkal kellett vinniük a személyi igazolványokat, a lakcím- és betegbiztosítási kártyát, valamint az iskolába lépéshez a fejlettség elérését tanúsító igazolást is. Az Újváros Téri Általános Iskola ősszel két első osztályt szeretne indítani, és egy új sakkpalota programot is beütemeznek a következő tanévben.

„Ez egy élménypedagógia, olyan digitalizált mesés módszer, amivel a gyerekek könnyebben tudják elsajátítani a betűk-számok megismerését. Közelebb hozza őket a tanuláshoz, könnyebb lesz, és fejleszti a logikus gondolkodásukat. Mindenképp előnyös és gyerekbarát” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az Újváros téri oktatási intézményben ősszel napközis, és iskolaotthonos osztály is indul. Az utóbbit azok a szülők választják, akik elfoglaltságaik miatt csak délután tudják elvinni iskolából gyermeküket. Az ide beíratott diákoknak hétköznap nem kell majd hazavinni könyveiket, és otthoni házi feladatuk sem lesz. De vannak olyan családok is, akik azért íratják napközibe a kicsit, mert még fáradékonyabbak, és van iskolán kívüli elfoglaltságuk is. A szülők általában több szempontot is figyelembe vesznek végső döntésük előtt.

„Sok jót hallottunk erről az iskoláról, és a kisfiúnk mindenféleképpen ide szeretett volna járni” - mondta Plopp Ágnes.

„Csak jó tapasztalatok vannak, a tanítás a tanítók jók. Erős iskolának tartjuk” - nyilatkozta Zahora Adrienn.

A köznevelési törvény szerint minden olyan gyermek tanköteles, aki 2015. augusztus harmincegyedikéig betölti hatodik életévét, és az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérte. Azok, akik ma elmulasztották az iskolai beiratkozást, holnap még megtehetik. Az oktatási intézmények reggel nyolctól este 7 óráig várják az szülőket és a gyerekeket.


576_0_t 576_1_t 576_2_t 576_3_t
576_4_t
Vissza