Gazdasági döntések (képgalériával)2017. április 19. (szerda) 19:07 - Önkormányzatnews/5574_0_300.jpgÜlést tartott tegnap délután a Képviselő-testület Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága. A tagok több pályázat benyújtását is támogatták, javaslatot tettek a szennyvízprojekttel kapcsolatos vizsgálóbizottság tagjaira, véleményezték a Távhőszolgáltató és az Ózdi Művelődési Intézmények beszámolóját, valamint több olyan kérdésről is döntöttek, amely a bizottság saját hatáskörébe tartozik.

Pályázatot kíván benyújtani a város az idei lakossági víz– és csatornaszolgáltatás költségeinek csökkentésére. A támogatást olyan települések igényelhetik, ahol a költségek a lakossági felhasználásból származó bevételt jelentősen meghaladják. Ózd 2016-ban közel 10 és fél millió forintot kapott erre a célra, a központi költségvetésben az idén is a tavalyival megegyező keretösszeget különítettek el a támogatásra.

„Két útra adunk be pályázatot, két út felújítására. Az egyik a Damjanich útnak egy közel 1 km-es szakasza, természetesen a kiegészítő építményekkel. Ez egy 23 millió forintos beruházás, aminek van egy 8 millió forintos önrésze. A másik pedig a Zrínyi úton egy rövid szakasz, illetve a hátralévő szakasza, ez 17 millió forint és 6 millió önrész szükséges hozzá” - nyilatkozta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Pályázatot kíván benyújtani az önkormányzat étkeztetési fejlesztések támogatására is. A város az Újváros Téri Óvoda saját konyhájának felújítását, fejlesztését, akadálymentesítését kívánja megvalósítani, beleértve a konyhai helyiségek teljes felújítását és a főzést segítő elhasználódott eszközök cseréjét is. A fejlesztés teljes költsége közel 30 millió forint, ebből 25% önerőt kell a városnak biztosítani.

Május 1-től igaz kismértékben, de változik az autóbusz menetrend. A módosításra főként a TESCO járatok megszűnése miatt van szükség, amely az áruházlánc döntése alapján több városban is bekövetkezik. A menetrend módosításnál figyelembe veszik a hétvégi kórházi látogatási időpontokat és a hétvégi misék rendjét is. A 2 óránál nagyobb követési idő csökkentése érdekében este egy új járatot állítanak be a Kórház-Ruhagyár viszonylatban, lakossági igény alapján szombaton délelőtt pedig Centerből indul majd egy új járat, a kihasználatlanság miatt pedig megszűnik egy járat a 21-es vonalon.

Ideiglenes Bizottságot hoz létre az önkormányzat a szennyvízelvezetési és tisztítás fejlesztési projekthez kapcsolódóan, a pályázattal és a közbeszerzés jelenlegi állásával kapcsolatos lakossági tájékoztatás céljából, valamint a beruházás megvalósításának figyelemmel kísérésére. Elnöknek Kiss Sándort, a tagoknak pedig Fidrus Pétert, Tartó Lajost és Fürjes Pált javasolták egyhangúlag a bizottság tagjai.

A kedd délutáni bizottsági ülésen tárgyalták egyebek mellett az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft., valamint az Ózdi Művelődési Intézmények tavalyi tevékenységével kapcsolatos beszámolóit is. Mindkét cég munkáját és eredményeit nagyra értékelték a bizottság tagjai, akik emellett több kérdésről még saját, bizottsági hatáskörben is döntöttek.


574_0_t 574_1_t 574_2_t 574_3_t
574_4_t 574_5_t 574_6_t 574_7_t
574_8_t 574_9_t
Vissza