Javuló statisztika (képgalériával)2017. április 19. (szerda) 19:01 - Önkormányzatnews/5573_0_300.jpgA pénzügyek mellett a város közbiztonságáról, új térfigyelő kamera beüzemeléséről és a polgárőrség munkájáról is szó esett a Városházán megtartott bizottsági üléseken. Ózd rendőrkapitánya pontos statisztikai adatok segítségével mutatta be elmúlt évi munkájuk hatékonyságát, a Városi Rendészet és a helyi Polgárőrség vezetője pedig a jó együttműködésüket dicsérte.

Az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság tagjaira 9 napirend megvitatása várt ma kora délután a Városházán. Kitüntetések adományozásáról ezúttal is zárt ajtók mögött határoztak, a többi témáról nyílt ülésen döntöttek. A tanácskozáson meghívott vendégként Ózd rendőrkapitánya is jelen volt, dr. Varga László a 2016. évben végzett munkájuk eredményéről számolt be. Elmondása szerint az illetékességi területükhöz tartozó településeken javul a közbiztonság, városunkban évek óta egyre kedvezőbb helyzetképet mutatnak a statisztikai számadatok.

„A tavalyi bűncselekményszám az elmúlt hét év legjobb eredményét jelenti. Szeretném felhívni a figyelmet a 14 kiemelt bűncselekményre, amit mi külön súlyozunk, ebből is az elmúlt hét év legjobb eredményét produkálta a kapitányság. Olyan jogi kategóriákban, mint lopás vagy garázdaság, amit a térség problémája, tudtunk olyan látványos eredményeket elérni, amelyekre azt gondoltuk már egyszer, hogy ez alá már nem tudunk menni” - fogalmazott dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

A rendőrségi beszámolóhoz a Bizottság több tagja is hozzászólt. A területi képviselők elsősorban a körzeti megbízottak elhivatottságát dicsérték, de észrevételeket, javaslatokat is megfogalmaztak, amelyre dr. Varga László azonnal válaszolt.

Szintén most adott számot 2016. évi tevékenységéről az Ózdi Városi Rendészet is. Velük kapcsolatban Kiss Judit bizottsági elnök a kiszabott bírság be nem fizetését emelte ki a legfájóbb pontként. A rendészet munkája egy új térfigyelő kamera beüzemelésével kapcsolatban is téma volt a tanácskozáson. A Zubor László által adományozott technikai eszköz a Trianoni emlékparktól tarthatja távol a rongálókat a jövőben.

„A Közterület-felügyelet üzemeltethet térfigyelő kamerákat, illetve kép- és hangfelvételeket készíthet. Amennyiben Képviselő-testületi ülésen határozattal jóvá van hagyva a kamerának az elhelyezése, annak a látószöge, akkor folyamatos térfigyelést tudunk biztosítani az adott területen és amennyiben jogsértést észlelünk, a szükséges intézkedéseket haladéktalanul meg tudjuk tenni” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

A legrövidebb tanácskozáson az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottság tagjai vettek részt. Ők alig negyedóra alatt vitattak meg három napirendi javaslatot. A legtöbb kérdés és észrevétel a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2016. évi ellátásáról szóló átfogó értékeléssel kapcsolatban érkezett. Ezek azonban elsősorban nem helyi, hanem országos szinten igényelnének változtatásokat.


573_0_t 573_1_t 573_2_t 573_3_t
573_4_t 573_5_t 573_6_t 573_7_t
573_8_t 573_9_t 573_10_t 573_11_t
573_12_t 573_13_t 573_14_t 573_15_t
573_16_t 573_17_t 573_18_t 573_19_t
Vissza