Szakmák éjszakája2017. április 19. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/5572_0_300.jpgSzakmákat népszerűsítenek a Szakképzési Centrum helyi iskolái. A Szakmák éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat keretében Ózdon két helyszínen számos program közül válogathatnak az érdeklődők. Az április 21-i különleges nyílt napon a nagyközönség is betekinthetett az oktatási intézmények világába.

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – ezzel a szlogennel várják az érdeklődőket pénteken, késő délutántól kezdődően a Szakképzési Centrum helyi iskolái. A Szakmák éjszakája elnevezésű programsorozat országszerte ugyanazon a napon zajlik, Ózdon egyszerre 2 helyszínen is. A Gábor Áron Szakképző Iskola idén is gazdag programkínálattal készült, melynek során az érdeklődők jobban megismerhetik az intézmény profilját. A tanműhely területén hagyományos ipari szakmák rejtelmeit lehet meglesni. A tanboltban az eladó szakma tanulói, a tankonyhában pedig a szakács tanulók várják majd bemutatóikkal a közönséget.

„Az idén is nagyon színes programkínálatot szeretnénk reprezentálni a vendégeinknek. Minden nálunk tanuló szakma bemutatkozik, kicsit játékosan, kicsit színesen. Kísérő programok is lesznek, mint például az ÓMI Zenés Színház, a Gyöngyvirág Néptánc Együttes, Erica C., tehát ezekkel a programokkal szeretnénk még színesebbé tenni az estét” - nyilatkozta Széphalmi Erika, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskola igazgatója.

A Bródy Imre Szakgimnáziumban is nagy erőkkel készülnek az eseményre. Itt főként az informatika és az elektronika világába tekinthetnek be az érdeklődők, és ezek rejtelmeiből kaphatnak ízelítőt bemutatók formájában. Mindezt oly módon, hogy az a kívülállók számára is érthető legyen.

„Nálunk a Bródyban elsősorban az iskola hagyományos, tradicionális priofilját szeretnénk bemutatni. Gyakorlatilag elektronikai áramkör építés, a PLC programozás elveire épülő technológiát, vezérléstechnikát, mikrovezérléssel való játékos programozásra lesz lehetősége a diákoknak. Mindemellett az iskola új profilját a szociális és egészségügyi irányban történő elmozdulást is bemutatjuk, hiszen ez is ránk szabatott most már” - mondta Deklava Mariann, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának igazgatója.

A rendezvénysorozat a szakmák népszerűsítését szolgálja, így szeretnék felhívni a figyelmet a szakma tanulás fontosságára és arra ösztönözni az általános iskolai tanulókat, hogy válasszák az adott intézményeket.

Vissza