Áprilisi hóesés (képgalériával)2017. április 19. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/5571_0_300.jpgVisszatért a havazás városunk környékére is. Tegnaptól az ország nagy részén több milliméter eső hullott, amit éjszaka havas eső és hó váltott fel néhány területen. A magasabban fekvő tájakon komolyabb hótakaró kialakulására is lehet számítani. Ózdon nyoma sincs ennek a hónak, de az intenzív esőzés egyelőre nem hagy alább. Az időjárás előrejelzés szerint a héten nem várható javulás.

Esőt és néhol havazást tapasztaltak a helyiek, és a környező településeken élők ma reggelre. A naptár szerint már javában tavasz van, az időjárás mégis mást mutat. A havas eső és eső, valamint a széllökések miatt első és másodfokú riasztás van érvényben. Az időjósok szerint 24 óra leforgása alatt akár 30 mm csapadék is hullhat. Az áprilisi havazást megörökítve az egyik közösségi portálon többen posztoltak fotót arról, hogy milyen látvány fogadta azt, aki a borsodnádasdi szerpentinen haladt át autóval, vagy éppen Szilvásvárad felé vette az irányt. Városunkat elhagyva szembesültünk mi is a télies látvánnyal. Havas erdő és nyomvonal, az autókon és háztetőkön megmaradó hótakaró. A helyiek ebből az időjárásból arra következtetnek, hogy a fagy és a hó drágulást eredményez majd.

„Gyümölcs biztos, hogy nem lesz, a méhek nem tudnak porozni. Ha véletlenül virág van, akkor se lesz termés, mert a méhek bent vannak a kaptárba, és innentől ez emelkedéssel fog járni” - nyilatkozta Medve Róbert.

Kertészkedés helyett marad a sál, sapka és a réteges öltözet és persze nem árt magunkkal vinni az esernyőt sem. Szent György havának szeszélyes időjárása a mostani, így számítani kell a hideg mellett szélre és zivatarra is. Az átlag hőmérséklet jelenleg 4-9 Celsius fok között alakul, a hajnali órákban pedig 0 fok körüli értékeket mérhetünk. Ez a változás az emberi szervezetre is hatással van, és ezek nemcsak pillanatnyi kellemetlenségeket okoznak.

„Nem jó hatással, vérnyomásomat is megviseli egy kicsit ez az időjárás, meg hogy fűteni is kell, ebből  a kevés pénzből sok elmegy tüzelőre” - mondta Mede Istvánné.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban is az esőé lesz a főszerep, hőmérséklet emelkedés csak hétvégétől várható.


571_0_t 571_1_t 571_2_t 571_3_t
571_4_t 571_5_t 571_6_t
Vissza