Ünnepi időszak2017. április 18. (kedd) 19:00 - Városnews/5568_0_300.jpgKözúti balesetek és rendőri intézkedések is voltak a húsvéti időszakban. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak a hosszú hétvégén is az volt a legfőbb célja, hogy megelőzzék a közlekedési baleseteket, illetve kiszűrjék az ittas vezetőket. Az egyenruhásoknak több esetben kellett intézkedniük, a mentőállomás dolgozóinak azonban nyugodtabban telt a hosszú hétvége.

Minden évben az ünnepi időszak előtt az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy megnövekedett forgalomra számíthatnak a közlekedők az ország útjain. Már nagycsütörtökön is volt közúti baleset Borsodnádasd és Járdánháza között. A helyszínelés idejére ezt a szakaszt lezárták. Az eset pontos körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az ünnepek idején jellemzően több volt az ittas vezetők száma is, így a kiszűrésükre kiemelt figyelmet fordítottak a szolgálatot ellátó állomány tagjai.

„A hosszú hétvége időszaka alatt összesen két könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset következett be, azonban kollégáim 700 személyt és gépjárművezetőt vontak rendőri intézkedés alá. Több mint 500 esetben alkalmaztak alkoholszondát. Az ellenőrzések alkalmával hat személynél bizonyult pozitívnak az ellenőrzés, így a szükséges intézkedéseket munkatársaim megtették” - nyilatkozta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A mentőszolgálat életében nyugodtan telt ez az időszak. Csupán néhányszor kérték a segítségüket, olyan esetekben kaptak riasztást, amelyek hétköznap is előfordulnak, mint például vágási sebek és végtagsérülések. Húsvét vasárnap és hétfőn összesen 35 alkalommal vonultak ki a mentőállomás munkatársai.

„Viszonylag csöndesen telt a húsvéti ünnep, mind a két nap keveset vonultunk. Átlagos szállítások voltak, vasárnap volt verekedés, és közúti baleset is színesítette az ünnepeket, amely a késő esti órákban a Bolyoki temetőnél volt. Ebben két sérült volt, ennyi történt kirívó esetként” - mondta Dovala Attila, mentőállomás vezető.

A statisztikák alapján a korábbi években a fiatalkorúak körében elterjedt volt az alkoholfogyasztás, aminek következtében egyre többen szorultak kórházi kezelésre. Ez az arány mára csökkenő tendenciát mutat, ám még így is sokan nem veszik figyelembe a zéró tolerancia szabályait a közúti közlekedésben.

Vissza