Zöldebb város2017. április 18. (kedd) 19:00 - Városnews/5565_0_300.jpgÁprilis 21-én ismét folytatódik a városi faültetési akció, újabb csemetékkel szépülhet környezetünk. A település zöldítő kezdeményezés nyolc évvel ezelőtt indult útnak, amelynek célja, hogy természetesebben élhessenek a helyiek. Pénteken lehetőség lesz rá, hogy magánszemélyek, civil szervezetek, cégek és vállalkozások egy-egy fa ültetésével járuljanak hozzá az akció sikerességéhez.

A városi faültetési akció immár nyolcadik éve töretlen népszerűségnek örvend. Április 21-én újra lesz alkalmuk facsemete ültetésre azoknak, akik csatlakoznak a környezetszépítő programhoz. Évről évre egyre többen jelzik ültetési szándékukat Dancsok Tamásnak. A szervező bízik abban, hogy a következő napokban még több érdeklődőt vonz majd a közösségépítő program.

„Minden faültetés különleges, az ideinek az lesz az apropója, hogy sok facsemete és tuja lesz elültetve Ózdon, különböző területeken. Nagyon örülök annak, hogy egy nagyobb Kft. is becsatlakozott, ők húsz darab fát rendeltek, amit maguknak ültetnek el. A lakosság, a barátaim, vállalkozók, képviselők is ültetnek. Azt hiszem több mint hetven facsemete lesz elültetve” - mondta Dancsok Tamás, főszervező.

A főszervező a facsemeték beszerzésében tud segíteni az érdeklődőknek, de az ültetési helyszínek kijelölésében a város zöldterület-gazdálkodási vezetője tesz szakmai javaslatot. Bóta József elmondta, hogy figyelembe kell venni a fák kiválasztásánál az éghajlatunkra jellemző időjárási körülményeket is.

„Nagy örömmel vettük ismét tudomásul, hogy van ilyen kezdeményezés ebben az évben is. Próbálunk olyan helyeket keresni, ahol kevésbé vannak fásítva a közterületek. Így találtuk a 25-ös főút melletti területet is. Többféle fa már most is van itt: juharfa, hársfa, fűzfa, ilyenekkel próbáljuk meg ezeket kiegészíteni, illetve új fasort ültetni” - nyilatkozta Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény zöldterület-gazdálkodási vezetője.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai is aktív résztvevői lesznek a pénteki eseménynek. Részt vesznek a munkások az ültetés kijelölésében, és a gödrök kiásásában is, amihez gépi segítséget vesznek igénybe. A környezet zöldítéséhez idén is csatlakozott a Vasvár Úti Általános Iskola, a Katona József Úti Bölcsőde, óvoda, több magánember és cég is. Az Ózdi Városi Televízió munkatársai is évről évre ültetnek facsemetéket. Aki április 21-én szeretne ugyanígy tenni, az a 06/30-955-1227-es telefonszámon jelezheti szándékát.

Vissza