III. Spartan Kupa (képgalériával)2017. április 16. (vasárnap) 20:58 - Sportnews/5564_0_300.jpgAkusztikus koncert, látványos kiütés és sajnálatos sérülések is szerepeltek a III. Spartan Kupa programjában. A küzdősportok kedvelői ismét zsúfolásig megtöltötték a Marosi István Városi Sportcsarnokot, ahol az amerikai karrierjét a közelmúltban megkezdő Besztercei Rajmund vívta az est főmérkőzését. Soós Lajos, a gála főszervezője a záráskor azt ígérte: decemberben jön a folytatás!

A III. Spartan Kupa a Tempó Ütőegyüttes, majd a Folk on 45 formáció akusztikus koncertjével kezdődött el a zsúfolásig megtelt Brassói úti sportlétesítményben. Az est főszereplői a zenés műsor után léptek be először a ringbe, ahol Eke István, a gála egyik főtámogatója köszöntötte őket. A hivatalos versenyprogram három bemutató mérkőzéssel indult, ahol Bódi Bence, Morvai Martin és Harkály Dávid képviselte az ózdi színeket.

Első K1-es összecsapást Radics Alex és a budapesti Veder Martin vívta. A 3x2 percre tervezett összecsapás idő előtt ért véget, miután Kovács Zsolt ringbíró folyamatos szabálytalanságok miatt a fővárosi versenyzőt leléptette. Végig ment viszont Gulyás Milán és a kazincbarcikai Lakatos Márk összecsapása. A nyílt küzdelem végén azonban nem örülhettek a helyi szurkolók, az eredményhirdetéskor a vendég harcos keze lendült a magasba.

Az este első kiütését Polónyi Balázs érte el. Az ózdi Pit Bull Team versenyzője az első percektől kezdve olyan megrendítő rúgásokat helyezett el Sallai Bence combján, hogy a veresegyházi fiú már az első menetben padlót fogott és kiszámolta őt a ringbíró. Szintén idő előtt ért véget Berki Renátó és Szolomájer László mérkőzése is. Előbbi Kanalas Lászlóval, utóbbi Lakatos Zsolttal nézett farkasszemet, de nem sokáig. A két ibrányi sportoló sajnálatos lábsérüléseket szedett össze, így fel kellett adniuk a küzdelmet.

A III. Spartan Kupa főmérkőzése Besztercei Rajmund és Korpics Szabolcs szereplésével zajlott le, profi MMA szabályrendszerben. A találkozót a budapesti harcos kezdte jobban és sikerült is földre vinnie a hazai kedvencet, de ott Felföldi Szabolcs ringbíró szerint szabálytalan technikát alkalmazott, aki ezért megállította a mérkőző feleket. Az újbóli összekapaszkodás után az amerikai karrierjét építgető ózdi sportolónak jött ki jobban a lépés és egy újabb földharc után, majd az első menet végén az Ő K.O. győzelmét hirdették ki.

„Bosszant a dolog, hogy a bíró a menet közepénél megállította a mérkőzést, mondván, hogy meg vagyok ütve. Mi ezt az ítéletet kikértük magunk. A folytatásban én kerültem felülre és végül sikerült idő előtt befejezni a meccset. De még most is ideges vagyok, hogy miért kellett belenyúlnia a bírónak a meccsbe” - mondta Besztercei Rajmund, a Besztercei Kempo SE harcosa.

Soós Lajos nem volt teljesen elégedett a III. Spartan Kupa történéseivel. A Pit Bull Team vezetőjét az bosszantotta, hogy több versenyző a gála napján mondta le ózdi szereplését, ezért 1-2 mérkőzést ki kellett venni a programból. Edzői szempontból viszont pozitívan értékelt, hisz öt tanítványa közül négyen győztesen hagyták el a ringet.

„A Gulyás Milán belement egy nagy adok-kapokba, amiből sajnos rosszul jött ki, bizonyára sokat tanul majd ebből a meccsből. A többiekkel maximálisan elégedett vagyok, úgy gondolom, hogy ismét egy jó kis gálát sikerült összehoznunk Ózdon. Ahhoz képest, hogy egy étterem padlóján edzünk, ismét nagyszerű eredményeket értünk el” - értékelt Soós Lajos, a Pit Bull Team Ózd edzője.

Soós Lajos a jövőre nézve elmondta: versenyzői néhány nap pihenőt kapnak, majd folytatják edzéseiket, ez év végén pedig újabb hazai gálán szeretnék megmutatni felkészültségüket.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

564_0_t 564_1_t 564_2_t 564_3_t
564_4_t 564_5_t 564_6_t 564_7_t
564_8_t 564_9_t 564_10_t 564_11_t
564_12_t 564_13_t 564_14_t 564_15_t
564_16_t 564_17_t 564_18_t 564_19_t
564_20_t 564_21_t 564_22_t 564_23_t
Vissza