Önzetlen segítség (képgalériával)2017. április 13. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5563_0_300.jpgRengeteg játék érkezett Kissikátorból az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztályára, de nemcsak ide, hanem a mentőállomásra is jutott a felajánlásból. A gyűjtés három hónapja kezdődött el a faluban, amelyhez szívesen csatlakoztak a helyiek. Az ajándékokat a település polgármestere ma adta át az intézmények vezetőinek.

Több hónappal ezelőtt fogalmazódott meg a kissikátoriakban a gondolat, hogy csatlakozzanak ahhoz az interneten keringő felhíváshoz, amely során jó állapotú játékok találhatnak új gazdára. A „Minden mentőautóban legyen maci” elnevezésű akció nem volt ismeretlen a helyiek számára, és lelkesen vettek részt a gyűjtésben, így sorra érkeztek a felajánlások. Ma délelőtt célba is érkeztek az ajándékok, amelyeket a település polgármestere juttatott el az intézményekbe. Az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekosztálya az elmúlt időszakban többször is kapott már ilyen jellegű segítséget.

„Ez egy felajánlás a sorban, amelynek nem is látom az elejét és remélem a végét sem. Az emberekben mindig megszólal a segíteni vágyás, főleg a gyerekekkel kapcsolatban, ennek a gyümölcseit élvezik a gyerekosztály kis betegei. Érdemes volt ide átjönni és látni a csillogó szemeket, ahogy bontották ki az ajándékokat” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Kocsik László azt reméli, hogy ezekkel a játékokkal a beteg gyerekek gondolatait kicsit el lehet terelni és gyorsabb lesz a gyógyulásuk is.

„Olyan sok játék gyűlt össze, hogy kibővítettük a kört és úgy döntöttünk, hogy hozunk a kórház gyermekosztályára is ezekből az ajándékokból, mert tudjuk azt – hiszen szülők vagyunk mindannyian – mennyire fontos az egy kórházba került, beteg elesett gyereknek, hogy ha valamilyen játékkal kedveskednek neki” - fogalmazott Kocsik László, Kissikátor polgármestere.

A csomagolás tetejére stílusosan a „Gyógyulj meg” üzenet került. A jelenleg kórházban lévő kis betegek nagy örömmel bontották a dobozokat, amelyek kisautókat, könyveket, plüss- és fejlesztő játékokat rejtettek. Levente az iskolában esett le a lépcsőn, de holnap már hazamehet.

„Csodaszép játékok, amiket kaptunk, ahogy hallottam meghirdették az interneten ezt a felhívást és nagyon örülünk neki, hogy tudunk játszani vele itt bent” - nyilatkozta Tulai Levente.

A plüssjátékok másik fele az ózdi mentőállomáson „teljesít majd szolgálatot”, pontosabban a mentőautókban.

„Ezeknek még jobban fognak örülni szerintem, azok akik majd sajnos a mentőautóban fognak utazni. Megajándékozzuk őket egy-egy ilyen plüssállattal, ezek majd be fognak kerülni Miskolcra, ugyanis minden ilyen játékot, ami plüssből készült fertőtleníteni kell" - mondta Dovala Attila, mentőállomás vezető.

A szőrös kedvenceket végül becsomagolják és meg is kapják a kicsik ajándékba. A felajánlók abban bíznak, hogy a gyermekek fizikai gyógyulása mellett a lelki egészségük javulásához is hozzá tudnak járulni ezzel a gesztussal.


563_0_t 563_1_t 563_2_t 563_3_t
563_4_t 563_5_t 563_6_t 563_7_t
563_8_t 563_9_t 563_10_t 563_11_t
563_12_t 563_13_t 563_14_t 563_15_t
Vissza