Újra itthon2017. április 13. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5560_0_300.jpgHazaérkezett, és újra itthon tréningezik Terebesi Adrián. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club 15 éves kiválósága az elmúlt napokban az ifjúsági világbajnokságon szerepelt, ahol lökés fogásnemben új Európa-rekordot állított fel. A sportoló teljesítményével edzője is elégedett, Fekete József úgy véli: két év múlva, a rekord mellett akár az éremszerzés is összejöhet tanítványának.

Ebben az esztendőben Bangkok adott otthont az ifjúsági súlyemelő világbajnokságnak, amelynek ózdi sportoló is aktív szereplője volt. A magyar válogatott tagjaként Terebesi Adrián a 85 kilogrammosok mezőnyében képviselte a piros-fehér-zöld színeket. Az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club ifjú tehetsége lökésben elért 146 kg-os eredménye új Európa-rekordnak számít. Adrián szakításban 115 kg-ot teljesített, összetett eredménye megfelel eddigi legjobb eredményének, amely 15 esztendősen az ifjúsági világbajnoki mezőnyben a 21. helyre sorolta.

„Az Európa-rekordnak nagyon örültem. Összetettben szerettem volna jobb eredményt elérni, hogy a csapat számára is több pontot tudjak gyűjteni. Sajnos az utolsó szakító gyakorlatom nem sikerült” - mondta Terebesi Adrián, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.

A verseny hivatalos eredménylistájából jól kiolvasható, hogy a 2002-es születésű ózdi súlyemelőt, csupán 2000-ben és 2001-ben született ellenfelei tudták megelőzni, vagyis a vele egyidős sportolók mezőnyében Ő volt a 85 kilogrammos súlycsoport legjobbja. Ez a tény, a jövőre nézve sok reményt hordoz magában.

„Nagyon sok munka van ebben az eredményben. Adrián becsületesen, sokszor emberfeletti akarással készült a versenyre. Az Európa-rekord megdöntése azért is nagy fegyvertény, mert azt csak Európa- vagy világbajnokságon lehet megdönteni, hiszen ott van megfelelő számú bíró annak hitelesítésére. Nagy öröm, hogy az új csúcsot jelentő gyakorlatát egyhangúlag, három fehér lámpával fogadták el” - fogalmazott Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Az ÓSFC versenyzői folyamatosan edzésben vannak. Fekete József tanítványai a Húsvéti ünnepek után a súlyemelő diákolimpia országos döntőjében szerepelnek, májusban pedig az országos csapatbajnokság selejtezőjében kell helyt állniuk. Utóbbi versenyen már ózdi színekben láthatjuk versenyezni az ukrán Oleksandr Pielieshenkot is, aki az elmúlt napokban Splitben megrendezett felnőtt Euróba-bajnokságon szakításban és összetettben is aranyérmet nyert.

Vissza