Húsvéti liturgia (képgalériával)2017. április 12. (szerda) 19:00 - Városnews/5556_0_300.jpgSzentmisére gyűltek össze az Ív úti római katolikus templomban a II. János Pál Katolikus Általános Iskolai diákjai Húsvét tiszteletére. A gyerekek Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékeztek. A negyvennapos pusztai nagyböjt alkalmát idézték fel, amely a felkészülés, a lelki és a testi megtisztulás ideje.

A mai liturgia a húsvétra készítette fel a gyerekek lelkét. Keresztény iskolaként minden nagyobb ünnep előtt a pedagógusok a gyerekekkel együtt látogatnak el a Szentmisére, hogy ezzel is útmutatást adjanak, és hogy méltó módon tudjanak emlékezni húsvétra.

„A nagyobbak, akik megértik és átérzik Jézus szenvedését, és feltámadásának mivoltját, őket pedig az emberi szenvedés, illetve a hatalmas áldozat, amit Isten tett a világért. Nem maradhat ki Mária és az Anya szenvedése sem, ami a roma gyerekek számára külön fontos, hiszen ők családközpontúak és családcentrikusak” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A tavaszi napéjegyenlőség utáni első vasárnap, a böjt utolsó hete. Nagycsütörtök az utolsó vacsora napja, nagypéntek a keresztre feszítés gyásznapja, húsvétvasárnap pedig a feltámadás örömünnepe. A most következő időszaknak hatással kell lennie hétköznapi életünkre, az imaéletünkben pedig a tanúságtételeinkre. Érdemes időt szánni arra, hogy mit jelent nekünk az öröm és a szeretet, az egymás közötti kapcsolataink és keresztényi magaviseletünk.

„Jézus az Isten fia, aki eljött ebbe a világba, vállalta a szenvedéseket és ezért nagyböjtben erre gondolunk, ezért végzünk keresztutat is. A nagyböjt végén ott van a húsvét. A tanulás után jön a szünet, a feltámadás, a pihenés és örömnek az ideje, ezt már előre vesszük egy kicsit, hogy Jézus legyőzte a halált, a bűnt és felragyogtatta nekünk az örök életet és boldogságot” - fogalmazott Mischinger Ferenc, plébános.

A feltámadással érkezik el a keresztény vallás legnagyobb örömünnepe. Ilyenkor magunkba nézhetünk, értékelhetjük életünket, és a változás útjára léphetünk.


556_0_t 556_1_t 556_2_t 556_3_t
556_4_t 556_5_t 556_6_t 556_7_t
556_8_tVissza