Vereséggel búcsúztak2017. április 12. (szerda) 19:00 - Sportnews/5555_0_300.jpg8-0-ás vereséget szenvedett szezonbeli utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a SalgÓzd szuperligás férfi tekecsapata. A vereség azonban senkit nem ért váratlanul, hisz a mieinket a bajnoki címért küzdő Zalaegerszeg győzte le a Városi Stadion csarnokában. A gyenge tavaszi teljesítménye ellenére a mieink teljesítették az induláskor kitűzött céljukat és újonc csapatként gond nélkül bent maradtak a legmagasabb osztályban.

A világbajnok játékosokat felvonultató Szeged és Répcelak után az elmúlt hétvégén egy újabb sztárgárda, a Zalaegerszeg látogatott el idén tavasszal a Városi Stadion tekecsarnokában. A férfi Szuperliga 21. fordulójában természetesen a vendégek számítottak a mérkőzés favoritjának, így a hazai kedvencek ismét felszabadultan játszhattak, az eredménykényszer a bajnoki címért küzdő zalaiakat kellett, hogy nyomassza. Az első párokban Stréer Tamás és Rendes Miklós sem tudott meglepetést okozni, a folytatásban pedig Molnár György, valamint Fancsik István sem tudott ózdi csapatpontot szerezni, így a mérkőzés végkimenetele már a befejező emberek pályára lépése előtt eldőlt. A szépítés Balázs Péternek és Bóta Ervinnek sem sikerült, így a mérkőzés 8-0-ás vendéggyőzelemmel ért véget.

„Ez a tavasz nem rólunk szólt. Úgy tűnik a fiúk megelégedtek az őszi jó eredményünkkel. Bár a Zalaegerszeg egyébként sem a mi súlycsoportunk, hisz egy korábbi BL-győztes csapat volt ma a vendégünk. Derekasan küzdöttünk és szoros csatákban maradtunk alul egy jobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben” - értékelt Havaj István, a SalgÓzd TK szakosztályvezetője.

A Zalaegerszeg gárdájából Kozma Károly és Fehér Zoltán teljesített a legjobban. Előbbi 597, utóbbi 595 fás eredménnyel zárta a mérkőzést. A vendégek így továbbra is a harcban állnak a bajnoki címért, amelyről az utolsó forduló dönt majd.

„Számunkra a bajnoki pontok begyűjtése volt a fő cél, hisz csak így szerezhetjük meg a bajnoki címet. A játékosaink át is érzik ennek a súlyát és ma is magabiztos teljesítményt nyújtottak” - mondta Fehér László, a Zalaegerszegi TK edzője.

A 21. forduló rangadóján a Szeged 7-1 arányban legyőzte a Répcelakot, akik így bronzérmesként zárják a bajnokságot, az aranyéremről pedig a Zalaegerszeg – Szeged csata dönt majd. A Szuperligától az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a Szegvár és a Vasasszonyfa búcsúzik. A szezonzáró fordulóban a SalgÓzd a sereghajtó csapat otthonában biztosíthatja be jelenlegi 7. pozícióját.

Vissza