Három eperfa (képgalériával)2017. április 11. (kedd) 19:00 - Városnews/5554_0_300.jpgEperfákat ültettek ma a Hódoscsépányi Általános Iskola udvarára. A tájszépítő akcióban a Tradíció és Haladás Alapítvány segítette az oktatási intézményt. A kuratórium tagjai nem csupán a 3 facsemetéről gondoskodtak, ajándékot is hoztak a diákoknak.

„Az idő borús, de a kedvünk derűs, hiszen tavasz van és tavasszal fákat szoktunk ültetni. A Tradíció és Haladás Alapítvány úgy gondolta, hogy idén itt, a hódoscsépányi iskolában fog fákat ültetni, természetesen a Ti segítségetekkel” - e szavakkal köszöntötte a borongós délelőtti órákban az iskola udvarán felsorakozott hódoscsépányi diákokat Fidrus Péter, Ózd alpolgármestere, a peremkerület önkormányzati képviselője, aki maga is aktív részese volt a környezetszépítő programnak. A Tradíció és Haladás Alapítvány megalakulása óta nagy hangsúly fektet a természetvédelemre. Az elmúlt évben a helyi futball pálya térségét színesítették fákkal és örökzöldekkel a kuratórium tagjai, most pedig az oktatási intézmény udvarának hátsó részén ültettek fákat.

„Egykor én is ebben az általános iskolába jártam. Akkor itt még nagy fűzfák álltak, azóta ezeket már kivágták. A közelmúltban azzal a kéréssel keresett meg minket az iskola igazgatója, hogy jó lenne az udvar hátsó részére új fákat ültetni. Örömmel jöttünk segíteni, három eperfát ültetünk ma el, amely nem csupán szépségével lesz hasznos, a termését is minden bizonnyal szívesen fogyasztják a következő években a diákok” - mondta Szolnocsán Róbert, a Tradíció és Haladás Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Alapítvány tagjai a pedagógusok segítségével a fák elültetése után 300 darab felfújt léggömböt osztottak szét a diákoknak. A felső tagozatosok egy rögtönzött környezetismeret órán is részt vettek, ahol többek között a fák felépítését is fel kellett sorolniuk.

A faültetési program után az órarendnek megfelelően haladt tovább a tanítás az iskolában.


554_0_t 554_1_t 554_2_t 554_3_t
554_4_t 554_5_t 554_6_t 554_7_t
554_8_t
Vissza