Jövőnk jelképei (képgalériával)2017. április 10. (hétfő) 19:00 - Városnews/5550_0_300.jpgÚjabb fákkal bővült a Csemetekert a Horgásztó partján. Ma délben ültették el az idei esztendő első csemetéit. A lányok hársfát, a fiúk juharfát kaphatnak. Ezek az alkalmak már rendszeresek a város életében, így azok a szülők, akik szeretnének gyermeküknek ilyen módon kedveskedni, folyamatosan jelentkezhetnek.

Az első hársfát 2015-ben ültették el az ózdi Csemetekertben. Azóta már közel harminc család döntött úgy, hogy szeretnének ilyen módon is örömöt szerezni gyermeküknek. A lányok hársfát, a fiúk juharfát kaphatnak, a csemete mellett pedig egy táblán olvasható a gyermek és a szülők neve is. A téli időszakban szünetelt az ültetés, ma viszont újabb kilenc fával bővült a sétány, több család is ellátogatott a Horgásztó partjára.

„A gyerekek, ahogy felnőnek szeretnénk itt Ózdon maradni, és bízunk benne, hogy a fa is megmarad addig. A gyerekekkel együtt szeretnénk látni, ahogy felnő a fa” - fogalmazott Kárpáti Zsolt.

Ma négy fiúnak és öt kislánynak kedveskedtek ilyen módon a szülei. A Csemetekertben nem csak az újszülöttek számára ültethetnek fát a szülők. A nagyobb gyermekek kedvéért is lehet ásót ragadni.

„Mi most mindkét gyermekünknek ültettünk fát, a kislány most született március elsején, a fiú pedig 2009-ben, de már gondoltuk, hogy ha a lánynak ültetünk, akkor legyen a fiúnak is” - nyilatkozta Farkas Péter.

Az elültethető fafajtákat az éghajlati viszonyoknak megfelelően választják ki, emellett pedig a szakszerű ültetés is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Csemetekert sokáig dísze legyen Ózdnak. A városvezetés célja, hogy a sétányon minél több csemete kapjon helyet. Ezért is tették rendszeressé ezeket az alkalmakat.

„A szülők igényeiket bármikor jelezhetik, vagy a csemetekert@ozd.hu, vagy dobos.eszter@ozd.hu e-mail címeken, de úgy terveztük és alakítottuk ki, hogy minden hónap második hétfőjén 12 órától van a Csemetekertben a legújabb fák elültetése” - mondta Dobos Eszter, polgármesteri referens.

A kialakult sétányon a fák együtt növekednek a következő generációval, akik Ózd jövőjét fogják meghatározni. A fát ültető szülők, a jövőben gyermekeikkel együtt látogathatják majd meg a Csemetekertet, ahol közösen gondozhatják saját fáikat. A helyszín azonban nem csupán számukra biztosít kellemes környezetet, hanem azoknak is, akik a tóparton sétálnak.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

550_0_t 550_1_t 550_2_t 550_3_t
550_4_t 550_5_t 550_6_t
Vissza