Kondi Napok (képgalériával)2017. április 9. (vasárnap) 20:18 - Sportnews/5549_0_300.jpgVéget ért a Kondi Napok 2016/2017-es szezonja. A sokéves hagyományokat folytatva a szabadidős programsorozatnak idén is a dombfutás volt az utolsó állomása. A Bíben-völgy bejáratánál az óvodásoktól a nyugdíjasokig, közel 50 fő tette próbára felkészültségét.

2016 őszén a kerékpártúrával kezdődött, majd a lépcsőfutás, a természetjárás, a szánkóhúzás és az úszás következett, vagyis a dombfutás ezúttal is a hatodik, a záró próbatétel volt. Az Újváros téri domb ezúttal is népes mezőnyt vonzott magához, voltak családok, ahol a gyermekek után az anyukák és apukák is oda álltak a rajtvonalhoz. Nagymarczi István először az óvodásoknak adott jelet a futáshoz, majd az általános iskolás diákok következtek. Közülük a legtöbben a Bolyky Tamás Általános Iskola színeit képviselték. A legkevesebben ismét a középiskolások voltak, mindössze Tompa Patrik tartozott ebbe a kategóriába. Ezt látva a fiatal fiú a felnőtt férfiak mezőnyében tette próbára felkészültségét, bátorsága pedig eredményességgel is párosult. Ő nyerte meg azt a futamot.

„Nem arra készültem, hogy a felnőtt mezőnyben fogok futni, de mivel egyedül voltam középiskolás, így hozta az élet. Jó verseny volt, örülök, hogy a változás ellenére is győzni tudtam” - nyilatkozta Tompa Patrik.

A felnőtt nők mezőnyében Tóth Alexandra érte el a legjobb időeredményt. Az Ózdi Városi Televízió műsorvezetője rendszeresen fut, igaz többnyire sík terepen teszi mindezt, így a szintkülönbség leküzdése számára is sok energiát felemésztett.

„Egy hete Debrecenben, a Rotary Futófesztiválon vettem részt, ahol sikerül megjavítanom egyéni legjobb időeredményemet. Nagy öröm számomra, hogy ezt a minimális célt ma is sikerült elérnem, vagyis a dombon is jobban teljesítettem, mint egy évvel ezelőtt” - mondta Tóth Alexandra.

Az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke elégedett a Kondi Napok most véget ért szezonjával. Kormos József örül annak, hogy az elmúlt években kialakult egy „törzsgárda”, az általános- és középiskolás kategóriában azonban szeretne több versenyzőt látni a jövőben.

„Ősszel ismét meghirdetjük a Kondi Napokat. Ez egy olyan sorozat, amit kis költségvetésből meg lehet valósítani, viszont gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít” - fogalmazott az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke, Kormos József.

A Kondi Napok záró programja két másik szabadidős rendezvénnyel kapcsolódott össze. Az ÓMI Természetjáró Körének tagjai a Bíben-völgy bejáratától indultak el aktuális túrájukra, az Ózdi Kerékpáros Egyesület bringásai pedig a Vashegyi Péter Emléktúra keretében gurultak ki a Hangonyi-tóhoz.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

549_0_t 549_1_t 549_2_t 549_3_t
549_4_t 549_5_t 549_6_t 549_7_t
549_8_t 549_9_t 549_10_t 549_11_t
549_12_t 549_13_t
Vissza