Ünneprontó listavezető (képgalériával)2017. április 9. (vasárnap) 17:04 - Sportnews/5548_0_300.jpgÜnnepnek indult rémálommá változott a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulója az Ózdi FC számára. Budai Tamás tanítványai a Mád elleni rangadó előtt egy új garnitúra szerelést kaptak ajándékba egy helyi vállalkozótól, a mezt azonban egy súlyos hazai vereséggel avatta fel a csapat. A listavezető 25 perc alatt eldöntötte a 3 bajnoki pont sorsát, de a második félidőben is folytatta a „mészárlást”.

Az Ózdi FC elnöke a felnőtt csapat edzőjének és két meghatározó játékosának társaságában a Városi Stadion klubhelyiségében fogadta Ózd város sportért felelős alpolgármesterét, valamint az Ózd Kábel-Net Kft. vezetőit, akik egy garnitúra új szerelést ajándékoztak a csapatnak. A piros-fehér csíkos mezt és a hozzá tartozó fehér nadrágot, valamint piros sportszárat ifj. Zubor László adta át a labdarúgóknak, akik egy dedikált labdával köszönték meg az ajándékot.

„Helyi vállalkozóként fontosnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást. Most az Ózdi Football Clubnak nyújtottunk segítő kezet. Bízunk benne, hogy ebben a mezben sok szép győzelmet fog majd aratni a csapat a jövőben” - mondta ifj Zubor László, vállalkozó.

Az új mezt a Mád ellen viselhették először az ózdi labdarúgók. A listavezető azonban ünneprontó hangulatban volt és Bodnár Márk László találataival 12 perc alatt kétgólos előnybe került, a 22. percben pedig Vajda Ákos is bevette Varsányi János kapuját, eldöntve ezzel a 3 bajnoki pont sorsát. A vendégek a mérkőzés elejétől magasabb fordulatszámon futballoztak, férfiasan kemény játékstílusuk szemmel láthatóan nem ízlett a mieinknek.

Budai Tamás kettőt is cserélt a szünetben, de ez sem hozott új lendületet és színt az ÓFC játékába. A labdát továbbra is a mádiak birtokolták többet, a mezőnyfölény pedig a 65. percben újabb gólt eredményezett. Ezzel azonban még nem ért véget a „mészárlás”, a „kegyelemdöfést” a 80. percben kapták meg Török Richárdék. A mieinknek a szépítés sem jött össze, így a mérkőzés 5-0-ás vendég győzelemmel ért véget.

„Először is köszönettel tartozunk az új mezekért, nagyon sajnáljuk, hogy így avattuk fel. A Mád ma bebizonyította, hogy miért ők vezetik a bajnokságot. Azt kell mondjam, hogy a játék minden elemében felülmúltak ma minket” - értékelt Budai Tamás, az Ózdi FC edzője.

Az elmúlt 21 fordulóból a Mád mindössze négy alkalommal nem tudta begyűjteni a 3 pontot, a csapat egy jó őszi idény után, tavasszal is szépen gyűjtögeti a győzelmeket. Agresszív védekezésüknek köszönhetően ők kapták eddig a legkevesebb gólt, de támadóik eredményességére sem lehet panaszuk.

„Az Ózd a nagy mumusunk volt az elmúlt években, ősszel is nagyon megizzadtunk ellenük. Éppen ezért nagyon készültünk erre a mérkőzésre, a jó kezdésünk pedig nagyban meghatározta a meccs hangulatát. Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy nem beszéltünk már a bajnoki címről, de tudjuk, hogy nagyon sok van még hátra a szezonból” - nyilatkozta Szűcs Ádám, a Mád játékos-edzője.

Ózdi győzelmével a Mád továbbra is a bajnoki tabella élén áll, legfőbb üldözője a Felsőzsolca és az Edelény. A fájó hazai fiaskó ellenére az ÓFC maradt a középmezőnyben, a fiúk a 8. pozícióból várják a folytatást.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

548_0_t 548_1_t 548_2_t 548_3_t
548_4_t 548_5_t 548_6_t 548_7_t
548_8_t 548_9_t 548_10_t 548_11_t
548_12_t 548_13_t
Vissza