Vidám koncert (képgalériával)2017. április 7. (péntek) 19:00 - Kultúranews/5543_0_300.jpgTavaszváró hangversenyen mutatkoztak be a zeneiskola növendékei. A tagintézmény életében kiemelten fontosak az ilyen alkalmak, amikor a diákok nagyobb közönség előtt adhatnak számot tudásukról, zenei előmenetelükről. A koncerten olyan produkciókat is láthatott a publikum, amelyekben a pedagógusok tanítványaikkal közösen léptek fel.

A zeneiskola életében hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a növendék hangversenyeknek. Az Olvasó Adorján Lajos termében megrendezett tavaszváró koncertjük is sok érdeklődőt vonzott, főként szülők és diáktársak ültek a hallgatóság soraiban. A zenei programon mintegy 25 növendék mutatkozott be, zömében egyéni produkciókkal, de voltak olyanok is, akik tanáraikkal közösen léptek  a közönség elé, méghozzá jelmezben.

„Ez a rendezvény ismét a bemutatkozásra ad alkalmat. Ez egyben az elmúlt félévben tanult daraboknak a megmutatása, tanárainknak a megmutatkozása, amibe belefér egy kis bohóckodás is. Jelmezes beöltözéssel próbáljuk vidámabbá tenni ezt a rendhagyó seregszemlét, amin új darabokat mutatnak be a növendékeink” - mondta Boros Géza, az Erkel Ferenc Tagintézmény vezetője.

A hangversenyen a zeneiskola minden tanszaka képviseltette magát, és minden olyan hangszer megszólaltattak a gyerekek, amelyeken zeneoktatás folyik. Többnyire klasszikus művek csendültek fel, de modernebb, spanyolos dallamokat és popzenei átiratok is hallhatott a közönség. Ezúttal is nagy sikere volt a Tempó Ütőegyüttesnek, akik a Coldplay együttes egyik népszerű számát dolgozták fel.

„Nagyon jól érezzük magunkat ilyenkor, mivel bemutathatjuk a tehetségünket, és sikerünk is lehet ezáltal” - nyilatkozta Eke Tímea, zeneiskolás növendék.

A hangversenyen zongora, szintetizátor, hegedű, brácsa, gitár, fuvola, valamint több ütőshangszer szólalt meg, és elhangzott két énekes előadás is. Boros Géza tagintézmény-vezető Pomádé király bőrébe bújt, a koncert végén pedig nagy siker aratott az a vidám népdalcsokor, amelyet egy kis falusi közjáték után, nem mindennapi öltözetben adtak elő a zeneiskola pedagógusai.


543_0_t 543_1_t 543_2_t 543_3_t
543_4_t 543_5_t 543_6_t 543_7_t
543_8_t 543_9_t 543_10_t 543_11_t
543_12_t 543_13_t 543_14_t
Vissza