Húsvéti édességek (képgalériával)2017. április 7. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/5542_0_300.jpgMár húsvéti hangulat tapasztalható az ózdi élelmiszer boltokban. Az üzletek jóval az ünnepek előtt bőséges kínálattal várták a vásárlókat. Érdemes körültekintőnek lenni a csokitermékek között, mivel árban és minőségben is olykor nem kevés eltérés van. A helyiek azt mondják, hogy az édességek közül inkább a márkásabbat választják.

Bő egy hét van húsvétig. Az üzletekben néhány hete már megjelentek a különféle édességek az ünnep kapcsán. A bőséges kínálat között mind árban, mind pedig minőségben eltérések vannak. A boltokat járva még mindig a csokinyúl, és a tojás számít a legkelendőbbnek, de a csibe- és bárányfigurák nem fogynak olyan  gyakorisággal. A helyiek többsége idejében elkezdte a készülődést az ünnepekre.

„Már készülünk, mert nagyon sokan leszünk. Jön a család, tizenkét unoka, és készülünk. Már megvettem a sonkát, most pedig a csokitojást ami kell, így remélem most már rendbe lesz” - nyilatkozta Dévényi Ödönné.

Ez az időszak az édességgyártók legjobban várt hónapja, hiszen ennyi édes figura még karácsonykor sem fogy. Az üzletekben azt mondják, hosszú évek munkájának az eredménye, hogy a bevonómasszából készült termékek lassan kikopnak a kereskedelemből, de évente rukkolnak elő újabb termékekkel a gyártók, mint például a mézeskalácsból készült tojás vagy a piskótából megformázott bárány. Volt olyan nézelődő is aki elmondta, hogy ők plüss figurákkal is kedveskednek a locsolkodóknak.

„Vettünk pár darab nyuszit, Kinder tojást és egy plüss állatot is” - mondta Szálteleki Miklósné.

A fogyasztóvédők azt tanácsolják, hogy a napokban körültekintően vásároljunk, figyeljünk a minőségre és a szavatosságra is. Az ünnepig terjedő időszakban a hatóság szakemberei fokozottan ellenőrzik a húsvéti termékeket, ezáltal is próbálják elérni, hogy az emberek asztalára csak minőségi alapanyagokból készült áruk kerüljenek.


542_0_t 542_1_t 542_2_t 542_3_t
542_4_t
Vissza