Hasznos szabadidő2017. április 7. (péntek) 19:00 - Sportnews/5541_0_300.jpgSzabadidős sportprogramok járulhatnak hozzá vasárnap a város lakosságának egészséges életmódjához. A mozogni vágyókat először dombfutásra várnak, majd egy tavaszköszöntő kerékpártúrának lehetnek részesei kicsik és nagyok. Mindkét eseményen díjmentesen lehet részt venni.

Több éves hagyomány már városunkban, hogy a Teknőc Futó Club szervezésében megvalósuló Kondi Napok programsorozat az Újváros téri dombfutással zárul. A terep jelenleg sportolásra ideális, Kormos József bízik benne, hogy vasárnap délelőttre sem ázik fel nagyon. Azok, akik a hat próbatételből négyet teljesítettek az elmúlt hónapokban, idén is egy emblémázott pólót kapnak ajándékba.

„Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a lépcsőfutás és a szánkóhúzás mellett a dombfutás a legnépszerűbb próbatétele a Kondi Napokban, pedig ez csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Persze nem is nehéz, de ha egy domboldalra futunk fel, abban kellemesen el is fáradtunk. A távokat ezúttal is korcsoportok szerint növeljük, vagyis fiatalokat és idősebbeket egyaránt szeretettel látunk vasárnap délelőtt” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

A dombfutást követően egy tavaszköszöntő kerékpártúra indul a Bíben-völgy bejáratától a Hangonyi tóig. A táv oda-vissza 23 kilométer, ennek teljesítése nem verseny, kényelmes, nyugodt tempóban kell végig tekerni.

„A legfontosabb, hogy mindenki üzembiztos kerékpárral jöjjön el az túrára. A fékek, a kerekek állapotát ellenőrizzük le otthon. Hangonyi tónál megtartott pihenőhelyen szalonnasütésre is lesz lehetőség. Az alapanyagról az Ózdi Kerékpáros Egyesület gondoskodik, a bringásoknak csak nyársat és egy kést kell magukkal hozniuk, amivel felszeletelik a kenyeret, a szalonnát és a zöldségeket” - nyilatkozta Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

Mindkét szabadidős rendezvényen díjmentesen lehet részt venni. A dombfutó verseny 10 órakor kezdődik el és a kerékpárosoknak is ekkorra van gyülekező hirdetve. Azokat, akik a futás után akarnak kerékpárra ülni, megvárják az indulással.

Vissza