Hatósági ellenőrzés (képgalériával)2017. április 6. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5540_0_300.jpgÖsszevont ellenőrzést végeztek a hatóságok Szenna és Hódoscsépány egyes utcáiban. A bejáráson az ÉMÁSZ munkatársai, a rendőrség és a Városi Rendészet is részt vett, továbbá jelen voltak a gyermekjóléti szolgálat dolgozói is a polgármesterrel és a terület önkormányzati képviselőjével együtt. A kiszállás alkalmával többek közt vizsgálták az illegális áramvételezést és a környezet tisztán tartását is.

Ma reggel az Ózdi Rendőrkapitányságon gyülekezett Janiczak Dávid polgármester, Tartó Lajos területi képviselő, a rendvédelmi szervek és a gyermekjóléti szolgálat munkatársaival közösen. Arra az eligazításra érkeztek, amelyet a kapitányság előadótermében tartottak meg a hatósági bejárás kapcsán. A megbeszélést követően először Szennára, az Egressy Gábor utcába mentek, ahonnan több problémát is jeleztek.

„Több észrevétel érkezett hozzánk az elmúlt időszakban, hogy itt ebben az utcában illegális áramvételezés, illetéktelen beköltözések vannak. Úgy gondoltam, hogy rendnek kell lenni ebben az utcában is, ezért vagyunk itt" - mondta Tartó Lajos, önkormányzati képviselő.

A terület képviselője elmondta, hogy a peremkerületben először tartanak ilyen bejárást. Az utca elején az áramszolgáltató és a rendvédelmi szervek, a gyermekjóléti szolgálat két munkatársával együtt mentek be az ingatlanba, ahol ellenőrizték a lakhatási jogviszonyt, és a gyermekek ellátottságát is.

„A házba beérve mind a két helyszínen találtunk kiskorúakat szüleikkel együtt. A gyerekeknek a súlyos veszélyeztetése egyik esetben sem állt fenn. Elvoltak látva, tartós élelmiszert a szülők tudtak mutatni. A fűtésük nem megoldott, de elmondásuk szerint van hová menniük. Felvettük az adatokat, illetve a lakcímeket, ahova költöznek. Onnantól elkezdődik az alapellátásba vétel. Az intézményünk nyilvántartásába kerülnek, és megkezdjük a gondozásukat” - nyilatkozta Mészáros Bányai Zsuzsa, a Család és Gyermekjóléti Központ szakmai egységvezetője.

Janiczak Dávid már nem először jár ilyen akción, és elmondta azt is, hogy szükség van az ilyen jellegű ellenőrzésekre, mivel ez visszatérő problémát jelent néhány területen.

„Ilyen estekben mindig megtörténik a szükséges eljárás. Sajnos majdnem minden esetben találnak illegális életvitelre utaló jeleket. Jelen esetben az illegális áramvételezés, ami kapcsán segítséget kapnak az ÉMÁSZ központjától, hiszen az elkövetés idejét próbálják behatárolni. Emellett felmérik, hogy milyen fogyasztók vannak az ingatlanokban. Ennek kapcsán megállapítják az elkövetési értéket, így a rendőrség el tudja kezdeni az intézkedést. Szabálysértési eljárásban vagy bűncselekményben vizsgálja meg az ügyet” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Szenna után a hatóságok Hódoscsépányra a Pál Gazda közbe mentek, ahol hasonló ilyen állapotok uralkodnak. Fidrus Péter alpolgármester, területi képviselő is a helyszínen volt, aki elmondta, hogy korábban már ők is tartottak ilyen akciót kisebb sikerrel. A peremkerület utcájában újból elszaporodtak az illegális áramlopások és rácsatlakozások a helyi kábeltelevízió szolgáltatására. Ilyen, és ehhez hasonló összevont ellenőrzésekre a jövőben is számíthatnak azok, akik nem törvényesen veszik igénybe az egyes szolgáltatásokat.


540_0_t 540_1_t 540_2_t 540_3_t
540_4_t 540_5_t 540_6_t 540_7_t
540_8_t
Vissza