Lakossági fórum (képgalériával)2017. április 6. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5539_0_300.jpgBuszmenetrendről, kátyús úttestről és az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. működéséről is szó esett a Centerben megtartott lakossági fórumon. A helyiek ezúttal nem csupán a településrész önkormányzati képviselőjével vitatták meg problémáikat, Ózd város polgármesterének is elmondhatták észrevételeiket. Obbágy Csaba és Janiczak Dávid úgy látja: a kérések egy részére rövid távon megoldást lehet találni.

Jól bevált szokás már Centerben, hogy a településrész önkormányzati képviselője minden év első harmadában lakossági fórumot tart, ahol a helyiekkel átbeszéli az elmúlt esztendő történéseit, és megvitatják az adott esztendő legfontosabb feladatait. Obbágy Csabát idén Ózd város polgármestere, Janiczak Dávid is elkísérte a rendezvényre, így közösen hallgatták meg a centeriek által legfontosabbnak tartott problémákat.

A hozzászólásokra egyenként válaszolt Obbágy Csaba és Janiczak Dávid. Meglátásuk szerint a kérések, észrevételek valós igények, amelyek kihatással vannak a településrész hétköznapi életére.

„Azért örülök, hogy Polgármester úr is eljött erre a fórumra, mert így megspórolunk néhány további egyeztetést. Nem leírni kell, hanem megoldani most már a felmerült problémákat. Remélem, hogy 2017 itt is erről fog szólni, és elégedettebbek lesznek a centeri lakosok” - mondta Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

Janiczak Dávid örült a helyiek nyílt, egyenes beszédének, hisz úgy véli: erre szükség van a problémák feltárásához és megoldásához. Ózd város polgármestere a lakossági fórumon elmondta: bízik benne, hogy a kérések egy jelentős részét még ebben az évben teljesíteni tudják.

„Sok kérést, kérdést és javaslatot is kaptunk, amelyek nagyon értékesek, hiszen tudjuk azt, hogy mi az, amire szüksége van az itteni lakosságnak. A kérések szinte mindegyike a hétköznapi élettel kapcsolatos, ezeknek egy részét szinte azonnal meg tudjuk oldani, bizonyos részére kicsit többet kell várni, de igyekszünk mindenben lépéseket tenni ahhoz, hogy jó legyen centerinek lenni Ózdon” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A centeri lakossági fórumon nem csupán a településrészt érintő problémák merültek fel, többen a városban tapasztalható negatív eseményeket is szóba hozták. Ezek közé tartozott például az autóbuszon dolgozó jegyellenőrök munkamódszere és az autóbuszállomás tisztasága, valamint a nyilvános wc állapota is.


539_0_t 539_1_t 539_2_t 539_3_t
539_4_t 539_5_t 539_6_t 539_7_t
539_8_t 539_9_t 539_10_t
Vissza