Intézményi bemutatkozás (képgalériával)2017. április 5. (szerda) 19:00 - Városnews/5536_0_300.jpgNyílt napra várta a leendő elsősöket az Ózdi Árpád Vezér Általános Iskola. A sok éves múltra visszatekintő programon a nagycsoportosok és az őket elkísérő óvodapedagógusok bepillanthattak az oktatási intézmény életébe és a tanórák hangulatába. Mindezek mellett ízelítőt kaptak abból is, hogy milyen lehetőségeket nyújt az iskola a hozzájuk beiratkozó diákoknak.

Ének-zene órával kezdték a napot azok a nagycsoportosok, akik a somsályi tagóvodából látogattak el ma reggel az Árpád Vezér Általános Iskolába. Az apróságok kicsit megszeppenve ültek be a padokba, lépésenként ismerkedtek az új környezettel. A nyílt nap jó alkalom volt arra, hogy az óvodások kicsit belekóstoljanak abba, mi minden vár majd rájuk, ha ősztől esetleg ebben az intézményben kezdik majd meg első iskolaévüket. A bemutató jellegű énekóra aktív közreműködője egy összevont osztály volt, ők mutatták meg a kicsiknek, hogyan zajlik náluk az oktatás. A nagyok dalokat adtak elő, csengettyűkön zenéltek, a kicsik pedig játékos feladatokban bizonyíthatták rátermettségüket. Az óvodapedagógusok hasznosnak ítélték meg az iskolai nyílt napokat, és örömmel találkoztak azokkal a gyerekekkel, akik tőlük jöttek iskolába.

„Olyan jó érzés minden évben látni, hogy ezek az iskolába járó gyerekek milyen sokat tanultak, nőttek és fejlődtek azalatt az egy év alatt, amióta iskolások lettek. Azt is nagyon jó látni, hogy az iskolák mennyi lehetőséget és élményt nyújtanak a gyerekeinknek” - mondta Gyirásziné Tardosi Judit, tagóvoda-vezető.

A csengettyűk után jöttek a dobok. Az iskolában tavaly óta dobszakkör működik, melyen több mint húsz diák sajátítja el az ütős hangszeren való zenélés alapjait, heti két alkalommal. Mezőfi Csaba a szakkör vezetője ismertette az ovisokkal a dobfelszerelés részeit, majd az iskola diákjai bemutatták mindezt a gyakorlatban is.

„Bepillantást engedünk a leendő első osztályosoknak az iskolánk életébe. Megmutatjuk nekik, hogy milyen lesz elsősnek lenni, egy padban ülve, egy órán át a tanítónő utasításainak megfelelően dolgozni. Láthattuk, hogy a tanítási órák kicsit a szórakozásról is szólnak, nem csak a komoly dolgokról. Zenével, művészetekkel is tudunk foglalkozni” - fogalmazott Leniczkiné Juhász Judit, az Árpád Vezér Általános Iskola igazgatója.

Az óvodások is kipróbálhatták, hogyan szólnak a dobok, milyen a hangja a cintányérnak, és milyen hangokat lehet előcsalogatni a dobverővel. A bátor vállalkozók matricákat is kaptak jutalmul. Az iskola nyílt napi programjában azért kapott idén kiemelt szerepet a zene, mert így szerették volna feleleveníteni azokat az időket, amikor az intézmény zene tagozatos iskolaként működött. Ennek hagyományát próbálták kicsit visszacsempészni a jelenbe.


536_0_t 536_1_t 536_2_t 536_3_t
536_4_t 536_5_t 536_6_t 536_7_t
536_8_t 536_9_t 536_10_t 536_11_t
Vissza