Legjobbak közt2017. április 5. (szerda) 19:00 - Sportnews/5533_0_300.jpgMindhárom korosztályban ott lesznek a torna diákolimpia országos döntőjében az Újváros Téri Általános Iskola versenyzői. Juhász Lászlóné tanítványai csapatban egy arany és két ezüstérmet nyertek a Debrecenben megrendezett országos elődöntőben, az egyéni értékelésben pedig egy ezüst és két bronzérem jutott a mieinknek. A további sikeres szerepléshez az iskola alapítványa nyújtott segítő kezet a napokban.

A megyei döntő megnyerése után március végén Debrecenbe kellett utazniuk az ózdi tornászlányoknak, hisz a cívis város adott otthont a diákolimpia országos elődöntőjének. Ahogy az elmúlt években, úgy most is a helyi általános iskolák csapatai voltak a mieink legnagyobb ellenfelei. Az I., valamint a III-IV. összevont korcsoportban végül debreceni siker és ózdi ezüstérem született, a II. korcsoportban viszont fordított lett a sorrend, ott a mieink állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Egyéni értékelésben Mocsárkó Nóra (III-IV. korcsoport) a második helyen végzett, Tabián Alexandra (I. korcsoport) és Soós Liliána (II. korcsoport) pedig a harmadik legjobb eredményt érte el.

„Nagyon boldog vagyok és büszke vagyok a tanítványaimra, hogy ismét ilyen szép eredményeket értek el. Bizakodva, de nem elbizakodottan nézünk az országos döntő elé, hiszen hogy milyen ellenfeleink lesznek, az majd csak a helyszínen fog kiderülni” - mondta Juhász Lászlóné, az Újváros Téri Általános Iskola edzője.

Az országos döntőbe jutáshoz az iskola igazgatója is gratulált a lányoknak. Galkóné Szabó Mária a kedves szavak mellett három labdával is megajándékozta a három csapatot a verseny utáni első edzésen.

„Lehet, hogy más iskoláknak saját sportcsarnokuk és öt edzője is van, nekünk csak egy tornatermünk és egy remek szakemberünk, de ez is elég lehet a szép eredmények eléréséhez” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A jövőbeni sikeres eléréséhez az iskola alapítványának tagjai is igyekeznek minden támogatást megadni a tornászlányoknak. Antal Istvánék most egy új, hordozható cd-s, rádiós magnót adtak át Juhász Lászlónénak és tanítványainak.

„Mi is nagy szeretettel gratulálunk a lányoknak a szép sikerhez. Bízunk benne, hogy ezzel az ajándékkal hozzá tudunk járulni fejlődésükhöz és további sikereikhez” - nyilatkozta Antal István, az Ózdi Újváros Téri Általános Iskoláért Alapítvány elnöke.

A torna diákolimpia országos döntőjét e hónap végén, Budapesten rendezik majd meg.

Vissza