Ismét firkáltak (képgalériával)2017. április 4. (kedd) 19:00 - Városnews/5531_0_300.jpgIsmételten rongálás történt városunkban, ezúttal a Városi Stadionban lévő mellékhelyiség falait firkálták össze, de más területeken is lehet látni fújós festék nyomait. Ózd polgármestere és a Városi Rendészet vezetője is arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben ilyen cselekményt észlelnek, értesítsék a hatóságokat, hiszen az ehhez hasonló károk nem csupán a város összképét rontják, hanem helyrehozataluk is jelentős költséggel jár.

Teljesen összefirkálták a Városi Stadionban található mellékhelyiség falait. Különböző mondatok, monogramok olvashatók az épületen, de fújós festék nyomai láthatók a sportlétesítmény hátsó bejáratának belső támfalán is. Az Ózdi Sport– és Élményközpont munkatársai múlt héten csütörtökön vették észre a rongálásokat, és már megtették a feljelentést a rendőrségre. A kár jelentős, viszont holnap megkezdik a feliratok eltakarását.

„Nekünk ez elég komoly összeget fog felemészteni. Több, mint ötvenezer forintról van szó, hiszen nem csak ezt az épületet, ami mögöttem látható azt firkálták össze, hanem számos más helyen is történt rongálás” - mondta Veres Zoltán, az Ózdi Sport– és Élményközpont ügyvezetője.

A stadion első bejáratánál is megtalálhatók az alkalmi graffitisek kéretlen munkái. Városunk lakói időről időre szembesülhetnek hasonló rajzokkal, nem is kell messze menni, hiszen a sportkomplexum bejáratával szemben a Bolyki főúti házak falán is érdekes feliratok olvashatóak, de a Szabolcs közben a trafóházat sem kímélték, és az egyik Zrínyi úti lakóépületre is felkerült néhány szó.

„Én úgy gondolom, hogy ez most már egy olyan súlyos ügy lett, hogy muszáj a lakosságot is belevonni, és kérjük a lakosság segítségét, hogy amennyiben az elkövetőket látják, azonnal értesítsék a városi rendészetet vagy a rendőrséget, hogy minél hamarabb el tudják kapni ezeket az embereket” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A városi rendészet vezetője azt mondja, az elkövetők mindenképpen felelősségre lesznek vonva, amennyiben kiderül, hogy kik azok. Ehhez viszont a lakosság segítségére is szükségük van.

„Ha valaki észlel ilyen cselekményt, akkor próbálja meg alaposan megfigyelni az elkövetőt, személyleírást tudjon adni, a ruházatát figyelje meg mit viselt, hiszen hogy ha a helyszínre érkezünk, és addig a helyszínt elhagyja a firkáló, egyszerűbb legyen a felkutatása” - nyilatkozta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet vezetője.

Hozzátette, amennyiben tetten érik az elkövetőket akár bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt is eljárást indítanak ellenük. Az elszaporodó falfirkák nem csak a városképet rontják, hanem azok helyreállítása is jelentős költséggel jár.


531_0_t 531_1_t 531_2_t 531_3_t
531_4_t 531_5_t 531_6_t 531_7_t
531_8_t 531_9_t 531_10_t 531_11_t
531_12_t 531_13_t 531_14_t
Vissza