Komplex verseny (képgalériával)2017. április 4. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/5530_0_300.jpgTanulmányi versenyt rendezett a 48-as úti gyógypedagógiai intézmény. Az Országos Komplex Tanulmányi Verseny 42 éves múlttal rendelkezik. A megyei válogatóra Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből hat intézmény legjobbjai látogattak el a helyi tagiskolába. A csoportok különböző tantárgyakban mérhették össze tudásukat, amelyet szigorú szabályokhoz kötöttek.

Ma délelőtt tartották meg a 48-as úti gyógypedagógiai intézményben az Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei válogatóját. A résztvevők között szerepeltek Sátoraljaújhely, Sárospatak, Kurityán, Tornanádaska, Miskolc és Sály iskolásai is. A megnyitón Kozup Sándor tagintézmény-vezető köszöntötte a társintézmények vezetőit, pedagógusait és versenyzőit. A beszédet követően a helyi intézmény gyermekei adtak műsort a meghívott vendégeknek és szülőknek.

„A versenynek a lényege, hogy a tanulásban akadályozott gyerekek közül, a hatodik és hetedik osztályos tanulók meg tudják méretni magukat hat különböző tantárgyból. Ez egy hagyományos tanulmányi versenyhez hasonló, annyi a különlegessége hogy a gyógypedagógiai intézmények, az országos szinten működő gyógypedagógiai iskolák egyikébe rendezik meg. A versenyt egymást látogatva és delegálva bonyolítják le” - mondta Kozup Sándor, a 48-as úti gyógypedagógiai intézmény tagintézmény-vezetője.

A műsor után vette kezdetét a verseny, amely hat tantárgyból állt össze. A hatodik és hetedik évfolyamos tanulók minden megadott témakörben négy fős csapatokban versenyeztek, kivéve a matematikát, ami egyéni volt. Az iskolai válogató feladatait, az országos döntő témaköreinek figyelembevételével a szervezők határozták meg. A megmérettetésre szigorú versenyszabályok vonatkoznak, mivel még a feladatokhoz is csak egy héttel azelőtt jutottak hozzá. A három zsűritag közül két intézményi pedagógus és egy delegált fő volt. A meghívott vendégek örültek, hogy az ózdi iskola lett a rendező, hiszen az intézményben magas szintű szakmai munka folyik.

„A mi iskolánkban minden évben hagyomány, hogy készülünk a Komplex vetélkedőre tavasszal. Ezt már tanévkezdéskor meghirdetjük hatodikos és hetedikes gyerekeknek. Zajlik egy házi felkészülés, majd egy házi verseny, aztán akik a legjobbak, ők kerülnek be a megyei versenyre. Sok esetben sikerül nyernünk, és akkor tovább mehetünk az országos versenyre” - nyilatkozta Gáll András, a sályi Mozgásjavító Általános Iskola tagintézmény-vezetője.

Az eredményhirdetésre délután került sort. A legjobban teljesítő gyerekek az országos versenyen Gyömrőn júniusban mutathatják meg felkészültségüket.


530_0_t 530_1_t 530_2_t 530_3_t
530_4_t 530_5_t 530_6_t 530_7_t
530_8_t 530_9_t 530_10_t 530_11_t
530_12_t 530_13_t 530_14_tVissza