Debreceni kilométerek (képgalériával)2017. április 3. (hétfő) 19:00 - Sportnews/5526_0_300.jpgKét, az Ózdi Teknőc Futó Club színeit képviselő versenyző is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, a nemzetközi mezőnyt felvonultató Rotary Futófesztiválon, Debrecenben. A hét éves múltra visszatekintő rendezvényen négy versenytávon is kipróbálhatták magukat az ózdi egyesület tagjai. Városunkból több, mint húsz futó állt rajtvonalhoz, és mindenki sikeresen teljesítette kitűzött célját.

Idén már hetedik alkalommal hívta életre a Debreceni Kilométerek Sportegyesület a cívis város legnagyobb amatőr futóversenyét. A Rotary Futófesztiválon évről évre számos sportoló képviseli városunkat. A rendezvényen öt, tíz, huszonegy és negyvenkét kilométeren is kipróbálhatták magukat az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai. A futófesztivál ötlete nyolc-kilenc évvel ezelőtt fogalmazódott meg a debreceniekben, nem titkolt céljuk volt városuk és klubjuk népszerűsítése. Tóth Csaba, a program főszervezője elmondta, hogy idén is elérte az ötezer főt a nevezők létszáma.

„Az országból nagyon-nagyon sok helyről érkeztek hozzánk, külföldről is jöttek természetesen, nagyon sokan vannak Szlovákiából, Romániából, de tizenöt országból jöttek, tehát elég sok országot lehetne felsorolni, ahonnan érkeztek sportolók” - mondta Tóth Csaba, főszervező, Rotary Club Debrecen.

Molnár Csaba abban reménykedett, hogy az első három hely valamelyikét sikerül elnyernie. Végül abszolút győztesként állhatott a dobogó legmagasabb fokára 21 kilométeren. Szerinte nagyon sokat számít, hogy kik az ellenfelei. Tavaly ugyanezen a távon egy óra tizennégy perccel lehetett nyerni, Csabának ehhez most elég volt 80 perc.

„Én hegyi futónak tartom magam, a Miskolci Barátság Maraton volt az első, ez pedig a második aszfaltfutó versenyem, ez más mint a hegyi futás, mert itt végig tempót kell tudni futni” - nyilatkozta Molnár Csaba, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

Ihász Veronika negyedik alkalommal mérettette meg magát a debreceni verseny maratoni távján. Az ózdi futó hölgy tavaly három óra negyven perc alatt teljesítette a negyvenkét kilométeres megpróbáltatást, most hét percet sikerül javítani idején, és ez elég volt ahhoz, hogy az abszolút győztesnek járó serleget is a magáénak tudhassa.

„Az előző hetekben, hónapokban sokat futottam, viszont sok lassú kilométert, erre a versenyre külön nem készültem, ezt egy edző versenynek szántam” - fogalmazott Ihász Veronika, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

A vasárnapi versenyen nem csak önmagukkal, hanem a hirtelen jött meleggel is meg kellett küzdeniük a futóknak, de ennek ellenére minden városunk színeit képviselő sportoló sikeresen teljesítette a vállalt távot, és egyedi befutóéremmel a nyakában térhetett haza. Az ózdiak a következő hónapokban az ország minden részén rajthoz állnak majd. Terveik közt szerepel a felsőtárkányi Török út Futófesztivál, a kazincbarcikai Kolorfutás, de a budapesti Wizz Air félmartonon is átlépik majd a célvonalat.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

526_0_t 526_1_t 526_2_t 526_3_t
526_4_t 526_5_t 526_6_t 526_7_t
526_8_t 526_9_t 526_10_t 526_11_t
526_12_t 526_13_t

 

Vissza