Iskolai betekintés (képgalériával)2017. március 30. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/5519_0_300.jpg„Kukkants be az iskolába” címmel tartottak nyílt napot a leendő elsősöknek az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A gyermekek játékos foglalkozásokon vehettek részt, a szülők pedig betekintést nyerhettek az iskola falai közé. A programnak elsődlegesen az a célja, hogy segítse a kicsik beilleszkedését, és a szülőknek felvázolják az intézmény nyújtotta lehetőségeket.

Nagycsoportosok gyűltek össze az Apáczai Csere János Általános Iskolában. Az óvodásokat az intézmény nevelői köszöntötték, akik különféle játékos foglalkozásokkal vezették be őket az iskolai légkörbe. Az egy évtizedre visszatekintő program azt a célt szolgálja, hogy gyerekek és a szülők az iskola megkezdése előtt jobban megismerjék egymást.

„Immár 10 éves hagyomány iskolánkban az iskolakóstolgatót előkészítően és az iskolai beiratkozást a „Kukkants be az iskolába” program. Ez a helyi óvodás gyermekeknek szól, a nagycsoportosoknak, akik beiratkozás előtt állnak” - mondta Szabó Józsefné, az Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

A kicsik néhány fős csoportokban, az iskolások segítségével négy bemutató állomáson tekinthettek be különböző foglalkozásokba. Meghallgathattak egy angol mondókát, amit a nagyobb gyerekek segítségével el is mutogathattak. A következő állomás a testnevelési teremben volt, ahol mozgásos feladatokban próbálhatták ki magukat. Ezek után az informatika teremben egy rövid mesével kedveskedett nekik a pedagógus.

„Az iskola több programban is részt vesz: kölyökatlétika, Bozsik-program. Ezek által színes eszközeink vannak, és ezekből lesz egy kis válogatás. Ezt fogjuk bemutatni az óvodásoknak” - nyilatkozta Sass Tamás, az Apáczai Csere János Általános Iskola pedagógusa.

A csoportot több szülő is elkísérte, örültek annak a lehetőségnek, hogy a program által megismerkedhettek az iskolával és a nevelőkkel.

„Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak bemutatni az iskolások, és hogy milyen lehetőség ez az intézmény az óvodások számára” - fogalmazott Barkóczi Béláné.

A gyermekeknek és a szülőknek ezzel a rendezvénnyel szerették volna felkelteni érdeklődésüket a beiratkozáshoz. Erre április 20-21-én reggel nyolc órától este hét óráig lesz lehetőségük a leendő első osztályosoknak.


519_0_t 519_1_t 519_2_t 519_3_t
519_4_t 519_5_t 519_6_t 519_7_t
519_8_t 519_9_t 519_10_t 519_11_t
519_12_t
Vissza