Egy pont2017. március 30. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/5516_0_300.jpgNem a várakozásoknak megfelelően alakult az U14-es labdarúgó bajnokság soron következő fordulója az Ózdi FC csapatának. Török Richárd tanítványait megbénította a hazai környezet és egy döntetlen mellett két vereséget szenvedtek el a Városi Stadionban. Az egy megszerzett ponttal az ifjú ózdi futballisták hátrébb csúsztak a tabellán.

Az U14-es labdarúgó bajnokságot a tavaly elfogadott szabályrendszer szerint bonyolítják le ebben az évadban is az MLSZ megyei vezetői. A csapatokat három csoportba osztották, az együttesek pedig minden fordulóban tornarendszer szerint küzdenek meg egymással, 1x20 perces mérkőzéseken. Az első tavaszi játéknapnak a Városi Stadion adott otthont, ahol az edzőfüves pályán rúgták a bőrt a fiatalok. A Szerencs nem érkezett meg Ózdra, így a két miskolci, a sajószentpéteri és az ózdi fiatalok folyamatosan játékban voltak. Török Richárd tanítványai az MVSC mögött, a második helyen teleltek, a pontvadászat második felében az éllovas utolérését tűzték ki célul maguk elé.

„Már január első napjaiban elkezdtük az edzéseket, és egészen március közepéig folyamatosan tréningeztünk. A fiúk odatették magukat, mindenki becsületesen elvégezte a melót. Úgy érzem, hogy felkészülten várjuk a tavaszi fordulókat, bízom benne, hogy az őszi teljesítményünket felül tudjuk majd múlni” - nyilatkozta Török Richárd, az Ózdi FC U14 edzője.

A mérkőzéseken 8+1-es játékrendszerben szerepelnek a csapatok, de a les szabály betartására oda kell figyelniük az ifjú labdarúgóknak, akik a kirívóan durva szabálytalanságokért sárga és piros lapot is kaphatnak a játékvezetőktől. Az Ózdi FC csapatkapitánya szerint ők egy sportszerű csapat, és igyekeznek szemre is tetszetősen játszani a találkozókon.

„Minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Próbálunk mindig stabilan védekezni, és gyors akciókat vezetni az ellenfél kapuja felé. Ehhez az kell, hogy fegyelmezettek legyünk, ha ez nincs, akkor elmarad a győzelem is” - mondta Nedecki László, az Ózdi FC U14 labdarúgója.

A torna végül nem a tervek szerint alakult ózdi szempontból. A jó teljesítménnyel adósak maradtak a srácok, akik a Sajószentpéter ellen 0-0-s döntetlent játszottak, a Vasúttól 2-1-es, a Népkert Volántól pedig 1-0-s vereséget szenvedtek el. Mindez azt jelenti, hogy a Vasúttal szembeni hátrányuk 14 pontosra növekedett, és a Volán is eléjük került a bajnoki tabellán. Az eredménylistán egy hét múlva, a felsőzsolcai sportpályán lehet majd javítani.

Vissza