Új pályacsúcs2017. március 29. (szerda) 19:00 - Sportnews/5511_0_300.jpgIgazi világsztárok léptek pályára a Városi Tekecsarnokban, a férfi Szuperliga 19. fordulójában. A Répcelak a legerősebb sorával érkezett a SalgÓzd elleni bajnoki mérkőzésre, így a sportág kedvelői több világbajnok játékost is láthattak gurítani. A vendégek nem csupán a 8-0-s győzelemnek örülhettek a mérkőzés végén, 3645 fás csapateredményük új pályacsúcsot jelent az ózdi létesítményben.

Kitűnő hangulat uralkodott az elmúlt hétvégén a Városi Stadion tekecsarnokában, ahol a magyar válogatott kiválóságait felvonultató Répcelak volt a SalgÓzd vendége. A Vas megyei gárda 2016 októberében megnyerte a harmadik számú európai csapattornát, az NBC-kupát, idén februárban pedig hatalmas csatában maradt alul német ellenfelével szemben a teke Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében, vagyis kis híján bejutott a Final Fourba. A mieink részéről már egy csapatpont megszerzése is bravúros teljesítmény lett volna, és ezért mindent meg is tettek a hazai kedvencek. Ehhez a részsikerhez Balázs Péter állt a legközelebb, de végül neki, és valamennyi ózdi játékosnak fejet kellett hajtania az ellenfél nagyobb tudása előtt.

„A Répcelak nem a mi súlycsoportunk, sokkal jobb csapat nálunk. Ennek ellenére azt kértem a fiúktól, hogy ne feltartott kézzel menjünk ki a pályára, próbáljuk meg tudásunk legjavát nyújtani. Egy Kakuk Levente és a Zapletán Zsombor ellen egyébként is nagyszerű élmény játszani” - mondta Havaj István, a SalgÓzd TK szakosztályvezetője.

A répcelaki játékosok közül ifj. Brancsek János érte el a legjobb egyéni eredményt, 619 fával, de Zapletán Zsombor, ifj. Móricz Zoltán és Kakuk Levente is 600 fa felett tudott ütni. Az egyéniben, párosban és csapatban is világbajnoki címet szerző klasszis ráadásul a szurkolásban is főszerepet játszott. A Répcelak végül 3645 fás csapateredménnyel zárta a mérkőzést, ez a teljesítmény pedig új pályacsúcsot jelent.

„A bajnokság végkimenetele szempontjából nagyon kell számunkra a minél nagyobb arányú győzelem, és nem csak a csapatpontokra gondolok, hanem a szettpontokra is. Ma szerencsére minden jól alakult számunkra, elégedetten térhetünk haza” - értékelt Kakuk Levente, a Répcelaki SE többszörös világbajnok tekézője.

Ózdi győzelmének köszönhetően a Répcelak a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet a bajnokságban. A Szeged és a Zalaegerszeg szintén 8-0-s sikert aratott a 19. fordulóban, így a három csapat között továbbra is nyílt a harc a bajnoki aranyért. A papírformának nevezhető vereség ellenére a SalgÓzd helyzete nem változott a tabellán, a mieink a 7. helyről várják az utolsó fordulókat.

Vissza