Kiváló védekezés (képgalériával)2017. március 26. (vasárnap) 20:22 - Sportnews/5506_0_300.jpgKiválóan védekezett és eredményesen támadott, így megérdemelt győzelmet aratott a Szigetszentmiklós ellen az ÓAM-Ózdi KC. Szakál György csapata nehezen lendült játékban az NBI/B-s bajnokság 20. fordulójában, de aztán mindvégig magasabb fordulatszámon kézilabdázott ellenfelénél. A 31 ózdi gólból tízet Padla József jegyzett.

A mérkőzés elején megijesztette szurkolóit az ÓAM-Ózdi KC. A vendégek kezdték el jobb ritmusban a találkozót és a gyors támadásbefejezéseiknek köszönhetően nagyon hamar négygólos előnyre tettek szert. A nagy rohanást azonban nem lehetett sokáig csinálni, Fekete Lászlóék „megtalálták a fonalat” és a félidő közepén már a mieink voltak előnyben. A Szigetszentmiklós azonban nem feltartott kezekkel jött Ózdra, Kreisz Gergő bravúros védései meccsben tartották a vendégeket. A játékrész hajrája aztán megint a miénk volt. Padla József vezérletével a szünetre négy góllal meglépett a csapat és 16-12-vel mentek el pihenőre a felek.

A fordulás után eleinte felváltva estek a gólok, az ÓKC játékában egy kis holtpont következett, de két gólnál közelebb nem engedték magukhoz ellenfelüket a fiúk. Szakál György pályára küldte Nyeste Balázst, aki góljaival új lendületet adott a csapatnak. 27-21-nél úgy tűnt sikerült megtörni Kökény István együttesét, de nem így lett. Sándor Rolandék elkönnyelműsködtek néhány támadást, az ellenakciókból pedig jöttek a gyors, könnyű gólok. A végjátéknak 28-26-ról kezdtek neki a felek. Rév Mátyásék próbálták siettetni a játékot, a mieink azonban fegyelmezetten és taktikusan kézilabdáztak az utolsó percekben is, így jogosan szólt a „Szép volt fiúk” rigmus. A 60. perc végén 31-27-et mutatott az eredményjelző.

„Jól kezdtünk, de a mérkőzés nagy részében mégis mi futottunk az eredmény után. Szerettünk volna meglepetést okozni Ózdon, de valami furcsa tompaságot és fáradtságot éreztem a fiúkon. Nem történt azonban tragédia, dolgozunk tovább” - nyilatkozta Kökény Isván, a Szigetszentmiklósi KSK edzője.

Az ÓAM-Ózdi KC igazi csapatként funkcionált a 20. fordulóban. A csapat legeredményesebb játékosa Padla József lett, 10 góllal. Az eredményes támadójáték mellett ezen az estén azonban a védekezés is dicséretet érdemel. Nyitrai János és Munkácsi Robin mindvégig keményen, de szabályosan igyekezett meggátolni a vendégek gólszerzését, Tóth Koppány pedig több nagy bravúrt is bemutatott.

„Az első perceket leszámítva, végig a mi akaratunk érvényesült a találkozón. Ilyen küzdelmes 60 percre számítottam. Gratulálok a fiúknak, nagyon melós meccset sikerült ma jó játékkal megnyernünk” - mondta a mérkőzést követően Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A 20. forduló legnagyobb nyertese a Ferencváros lett. A fővárosi zöld-fehérek legyőzték az Algyőt, így szinte már bajnoknak érezhetik magukat. A Nyíregyháza újabb vereséget könyvelhet el, a Békés Balassagyarmaton hagyta a bajnoki pontokat, így az ötödik és kilencedik helyen álló csapatok között már csak a gólkülönbség rangsorol. Ebben az összevetésben az ÓAM-Ózdi KC áll a legrosszabbul, vagyis a mieink a 9. pozícióból várják a 21. fordulót. A Marosi István Városi Sportcsarnokban április 8-án, a Nyírbátor ellen buzdíthatják legközelebb a szurkolók a fiúkat.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

506_0_t 506_1_t 506_2_t 506_3_t
506_4_t 506_5_t 506_6_t 506_7_t
506_8_t 506_9_tVissza