Megnyert rangadó (képgalériával)2017. március 26. (vasárnap) 19:20 - Sportnews/5505_0_300.jpgNagyon fontos három pontot gyűjtött be a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában az Ózdi FC. A fekete-fehérek egy jó első és egy gyengébb második félidőnek köszönhetően 3-1 arányban győzték le a Városi Stadionban a Bőcs gárdáját. A vendégek szakvezetője, Hideg László nehezen dolgozta fel a vereséget, a 90 perc eseményeit nem kívánta nyilvánosan értékelni.

Az Ózdi FC kicsit beragadt a tavaszi rajton, az utóbbi fordulókra viszont lendületbe jött a csapat. A tabellán elfoglalt 9. pozíció megőrzéséhez azonban a Bőcs ellen is szükség volt a bajnoki pontokra. Erre a hétvégére visszatért a csapatba a külföldön munkát vállaló házi gólkirály Strekáf Csaba, akinek a 10. percen egy kapu előtti fejese az egyik vendég védő kezére pattant, a megítélt büntetőt pedig Török Richárd váltotta gólra. A folytatásban a sárga-zöldek megpróbálták nyomás alá helyezni a mieinket, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Varsányi János kapuja előtt. A félidő második felében harcos mezőnyjáték zajlott a pályán, a szünet előtt azonban Jakab Ádám egy szemfüles góllal megduplázta az ÓFC előnyét.

A szünet után nehezen lendültek újra játékba a hazai kedvencek, ezt pedig a Bőcs azonnal ki is használta és a csereként beállt Balázs László találatával közelebb zárkóztak. A bekapott gól megzavarta Budai Tamás tanítványait, a vendégek pedig mindent egy lapra feltéve kezdtek el küzdeni az egyenlítésért. A nagy akarásuk azonban azt eredményezte, hogy fellazult a védekezésük, így Gál Ferencék gyors kontratámadásokat tudtak vezetni. Ezek befejezésébe azonban rendre hiba csúszott, így a mérkőzés végig nyílt maradt. A három pont sorsa a 87. percben dőlt el, amikor a sérüléséből visszatérő Danyi Péter jól érkezett egy kapu elé lőtt labdára és beállította a 3-1-es végeredményt.

„Az első félidő jobban, a másodikban kevésbé jobban futballoztunk, ráadásul a kétgólos vezetésünk után a szünet után az öltözőben maradtunk. A végén azonban helyén volt a szívünk, és megdolgoztunk a győzelemért. Nagyon fontos három pontot tudtunk ma itthon tartani” - értékelt Budai Tamás, az Ózdi FC edzője.

A kilencven perc során minden egyes labdáért derekasan megharcoltak a játékosok, Molnár Gábor játékvezető kilencszer mutatta fel a sárga lapot a mérkőzés alatt. A játéknap rangadóján a Sajóbábony legyőzte a Bogácsot, a listavezető Mád megizzadt a sikerért Miskolcon, a Felsőzsolca nagyon megverte a Tiszakeszit, az Onga pedig gólzáporos találkozón szerzett pontot Edelényben. Szezonbeli hetedik sikerével az ÓFC továbbra is a bajnoki tabella 9. helyén áll.


További fotók az ÓVTV Facebook oldalán.

505_0_t 505_1_t 505_2_t 505_3_t
505_4_t 505_5_t 505_6_t 505_7_t
505_8_t
Vissza