Pénzügyi döntések (képgalériával)2017. március 22. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/5489_0_300.jpgTelepülésfejlesztéssel és rendezéssel, támogatásokkal, valamint hozzájárulásokkal kapcsolatos előterjesztéseket tárgyalt keddi ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A tanácskozáson önkormányzati cégek üzleti jelentéseit, pénzügyi terveit is elfogadták, és a határozati javaslatok között szerepelt az új városi újság megjelentetése is.

Indulatoktól mentesen, egyöntetű döntéseket hozva zajlott le a Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának kedd délutáni ülése, amelyen 20 napirendi pont került terítékre. A tagok Tartó Lajos bizottsági elnök vezetésével több javaslatban tárgyalták a településfejlesztéssel és rendezéssel kapcsolatos előterjesztéseket. Ennek értelmében a hatályos kormányrendeletnek megfelelően, meghatározott szempontok szerint, új dokumentumokat kell alkotni az önkormányzatnak Ózd közigazgatási területeire vonatkozóan. Erre a célra mintegy 6 millió forint van elkülönítve.

„Ez azzal jár, hogy a korábbi integrált településfejlesztési határozatunkat törölni kellett, és el kell készíteni egy településarculati térképet, amelyet a későbbiekben meg fogunk alkotni, és persze dokumentáljuk is mindezt” - nyilatkozta Tartó Lajos, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Az ülésen szó esett a helyi autóbusz-közlekedéssel kapcsolatos közszolgálati feladat ellátásról is. Radikálisan csökkent az utaslétszám, így a bevétel is, ez pedig nagyobb terhet ró az önkormányzatra. A bizottsági ülésen támogatási kérdések is napirendre kerültek. A költségvetésben 13 millió forint jut városi rendezvényekre, 2 millió forint testvérvárosi kapcsolatok ápolására, de az Országos Rally Bajnokság Ózdi Futama is bekerült ebbe a csomagba. Az ülésen az Ózdszolg, az Ózdinvest, az Ózdi Sport- és Élményközpont idei évre vonatkozó üzleti tervének elfogadására tett javaslatokat is megszavazták a grémium tagjai. Halász Sándor a helyi távhőszolgáltató ügyvezetője a hamarosan megjelenő pályázatokról tájékoztatta az egybegyűlteket. A napirendi pontok között tárgyalták a városi újsággal kapcsolatos elképzeléseket. A nyomtatott kiadvány áprilistól A/4-es méretben, havi rendszerességgel jelenne meg. A tervek szerint a lap 15 ezer példányban, ingyenesen jutna el az ózdiakhoz.

„A „Visszhang” című kiadvány egy 12 oldalon megjelenő városi újság lenne, amelyben megjelennének a különféle sajtóműfajok. Mindenféleképpen arra törekednénk ezzel az újsággal, hogy ne a városi televízióban elhangzott tudósításokat és az ozd.hu-n megjelenő írásokat jelentessük meg nyomtatott formában, hanem magazinos jelleggel járjunk utána az események, történések és egyéb dolgok hátterének” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője.

A bizottság támogatta az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. 2017-es üzleti tervére tett előterjesztést, az ülés végén pedig a városi szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztéséről szóló projekt jelenlegi állásáról kaphattak tájékoztatást az egybegyűltek.


489_0_t 489_1_t 489_2_t 489_3_t
489_4_tVissza