Járhatóbb utak (képgalériával)2017. március 17. (péntek) 19:00 - Városnews/5477_0_300.jpgMegkezdték a fennhatóságuk alá tartozó utak javítását a városüzemeltetés munkatársai. A közfoglalkoztatottak segítségével ütemterv szerint végzett munkálatok során először a legforgalmasabb útszakaszokat, és a legveszélyesebb kátyúkat hozzák helyre. A melegaszfaltkeverő-telepek nyitására áprilisig várni kell.

Meghatározott ütemterv szerint haladnak a városüzemeltetés munkatársai az önkormányzati útszakaszok javításán. Miután felmérték a fennhatóságuk alá tartozó utak és járdák állapotát, kidolgozták azt is, hogyan haladjanak. Első körben a legforgalmasabb útszakaszok és a legnagyobb kátyúk javítását ütemezték be. Ma délelőtt Sajóvárkonyon Kistó utcáiban végezték a hideg aszfaltozási munkálatokat. Egyelőre csak ilyen alternatív megoldással tudnak dolgozni, ugyanis a melegaszfaltkeverő-telepek csak áprilisban fognak kinyitni.

„Ez a hosszú, kemény tél, eléggé tönkre tette az amúgy sem túl jó állapotú utakat. Most felmértük az összes kátyút, ami csak létezik a városban. Most egy hideg aszfaltozási technológiával kezdtük el a kátyúzást, ez ugyan jóval költségesebb, mint a meleg aszfalt, ezért most kifejezetten csak a balesetveszélyes helyeket tudjuk megoldani ezzel” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A közfoglalkoztatás keretében 10 tonna hideg aszfaltot vásárolt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. Jelenleg ezzel a megoldással javítják az utak állapotát, a nagyobb munkákkal 3-4 hétig még várni kell. Az autósok a városban egyre többfelé tapasztalhatják majd a minőségbeli változást.

„Vannak rossz szakaszok az tény. Vigyázni kell velük, sokszor kerülgetni kell őket. Szerintem rá is fér az utakra, sőt nemhogy kátyúzni kell, hanem egészen új aszfaltcsíkot kellene felhúzni és persze megfelelő alappal” - fogalmazott Berta Krisztián.

„Szerintem mindenhol nagyon rosszak az utak. Fizetjük a súlyadót, meg egyebeket, és látszatja nem igazán van” - mondta Aleva Mónika.

A városüzemeltetés a véglegesnek számító kátyúzás megkezdéséig is fontosnak tartja a járhatóbb utak biztosítását. Némelyik útszakasz áprilisig sem hagyható jelenlegi állapotában. Egy-egy súlyosabb úthiba ugyanis nem csupán fennakadásokat okoz a közlekedésben, hanem balesetek forrása is lehet. A városüzemeltetés munkatársai az időjárás függvényében tudnak haladni az útjavításokkal. Pár héten belül az utak állapotának jelentős javulására számíthatunk.


477_0_t 477_1_t 477_2_t 477_3_t
477_4_t 477_5_t
Vissza