Jó kezdés (képgalériával)2017. március 17. (péntek) 19:00 - Sportnews/5475_0_300.jpgGyőzelemmel kezdte el az Országos Serdülő Bajnokság felsőházi rájátszását az ÓAM-Ózdi KC csapata. Ivády Csaba tanítványai fordulatos mérkőzésen, nagy csatában múlta felül a Nyíregyháza együttesét. A 35 ózdi gólból 28-at Farkas Bence és Tóth Soma szerzett.

Az ÓAM-Ózdi KC és a Nyíregyháza az alapszakasz során egyaránt a 4. helyen végzett csoportjában, vagyis a C-D ág felsőházi rájátszásának első fordulójában egyenlő erők mérték össze tudásukat. Ennek megfelelően a mérkőzés első félidejében fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékosok inkább a támadások befejezésében jeleskedtek, sem mint a védekezésben, így a szünetben 19-18 állt az eredményjelzőn.

A játék képe a szünet után sem változott sokáig. A játékrész közepén a mieink négy gólos előnyre tettek szert, lendületüket azonban az ellenfél szakvezetője egy időkéréssel megtörte. A nyírségiek hamar ledolgozták a hátrányt, sőt, a hajrában már ők álltak jobban. Az ózdi fiatalok azonban nem adták meg magukat, visszajöttek a meccsbe, és a végén emberhátrányban játszva nyerték meg a találkozót.

„Továbbra is az a bajunk, hogy ha elhagyjuk a Nyíregyháza táblát, akkor elfelejtünk kézilabdázni. Ma is ez történt. Készültünk a mérkőzésre, mégsem tudtuk megvalósítani elképzeléseinket. A beállós elleni rossz védekezésünk döntő tényező volt” - nyilatkozta Kerekes Tamás, a Nyíregyházi SN II. edzője.

A 35 ózdi gólból 28-at az irányító átlövő Farkas Bence és a beállós Tóth Soma szerzett, testvériesen megosztozva. Ivády Csaba a találkozó végén elsősorban csapat küzdeni tudását dicsérte, hozzátéve: bízik benne, hogy játékban tudnak még javulni a bajnokság végéig.

„Hosszú volt a téli szünet, régen játszottunk már tétmérkőzést és ez meglátszott rajtunk. A Nyíregyháza nem rossz csapat, így a mai győzelemnek joggal örülhetünk. Mi a jövő csapatát építjük, az önbizalom növeléséhez pedig kellenek az ilyen sikerek” - mondta Ivády Csaba, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az ÓKC serdülői a következő két játéknapon idegenben lépnek pályára. Horváth Marcellék előbb Hajdúböszörménybe, majd Hajdúnánásra utaznak, a Marosi István Városi Sportcsarnokban 2017. április 6-án, a Tiszavasvári ellen buzdíthatják őket legközelebb a szurkolók.


475_0_t 475_1_t 475_2_t 475_3_t
475_4_t 475_5_t 475_6_tVissza