Munkahelyi véradás (képgalériával)2017. március 16. (csütörtök) 19:00 - Városnews/5474_0_300.jpgAz ózdi tűzoltóságon tartott ma munkahelyi véradást a a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezete. Egy évben kétszer szerveznek ilyen alkalmat a laktanyába, ahol a területi vérellátó munkatársai gyűjtik be a vért a donoroktól.

A véradók személyi papírjaik bemutatása után, folyadékpótló italt és csokiszeletet vehettek át, majd egy adatlapot töltöttek ki egészségi állapotukra vonatkozóan. A vérnyomásmérés után következett a mintegy 4,5 deciliter vér levétele. A tűzoltók ezáltal kétszeresen is életeket mentenek, részben a munkájuk révén, másrészt pedig ilyenkor, amikor vérük adományozásával járulnak hozzá beteg embertársaik gyógyulásához. Montvai László épp nem volt szolgálatban, mégis ellátogatott vért adni. Szerinte jó dolog segíteni másokon, másodsorban pedig mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy szüksége lehet vérre.

Ez egy megszokás nálunk. Annak idején édesapám volt véradó, aztán a katonaságnál én is belecsöppentem. Azóta minden alkalommal, amikor lehetőségem van ere, egy évben kétszer adok vért” - nyilatkozta Montvai László, tűzoltó.


474_0_t 474_1_t 474_2_t 474_3_t
Vissza