Fokozott biztonság (képgalériával)2017. március 14. (kedd) 19:00 - Városnews/5466_0_300.jpgMegfigyelőrendszert építettek ki a Nemzetőr Úti Óvodában. Ennek kivitelezésében Janiczak Dávid segített, területi képviselőként kilenc darab eszköz beszerzéséhez járult hozzá. A rendszer kiépítése indokolttá vált az épület területi elhelyezkedése miatt, illetve az értékek megóvására is nagyobb figyelmet szerettek volna fordítani a biztonságtechnikai eszközök felszerelésével.

A napokban valósult meg a térfigyelő rendszer kiépítése a Nemzetőr Úti Óvodában. A terület önkormányzati képviselője, Janiczak Dávid támogatta az intézmény biztonságosabbá tételét. Az óvoda vezetője, Medve Józsefné azt mondta, hogy örül a fejlesztésnek, hiszen nagy területen helyezkedik el az épület. A jövőben kilenc kamerával tudják figyelni az intézmény bejáratait, és a belső terekben történő mozgásokat.

„Régebben az udvaron vettünk észre nyomokat, hogy voltak bent illetéktelenek, amikor nem tartózkodtunk itt. Bent nem nagyon fordult elő, de úgy gondoltuk, hogy sokkal nyugodtabbak leszünk, ha akár a játékok, a bútorzat, vagy bármilyen eszköz, ami itt található biztonságban van, utána tudunk járni, ha valami történik” - nyilatkozta Medve Józsefné, a Nemzetőr Úti Óvoda óvodavezetője.

Janiczak Dávid örömmel vette a megkeresést, hogy támogassa az óvoda biztonságosabbá tételét, ugyanis nem először segítette az intézményt. Polgármesterként is fontosnak érzi azt, hogy az odajáró gyerekeknek megteremtsék a stabil légkört.

„Az óvodavezető megkeresett, hogy szeretnék biztonságosabbá tenni az óvodát. A kamerarendszer kiépítéséhez kért támogatást, amit én szó nélkül biztosítottam számukra. Fontos az, hogy egy óvodában mind az itt dolgozók, mind az idejárók biztonságban érezhessék magukat, valamint a kültéri játszótéri elemek megrongálását is elkerüljük. Ha mégis történne valami, akkor az elkövetőket könnyebben el tudják kapni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester, területi képviselő.

A kivitelező egy helyi vállalkozó volt, aki beszerelte, és aktiválta is a térfigyelő rendszert. A munkálatok néhány nap alatt befejeződtek, így az óvodai életben nem okozott fennakadásokat. A kamerák sötétben is tudnak rögzíteni, a felvételeket 2-3 hétig van lehetőség tárolni. A rendszer kiépítésével az intézmény vezetőinek elsősorban az volt a céljuk, hogy megóvják a tárgyi eszközeiket, amelyek a mindennapokban segítik a gyermeknevelést.


466_0_t 466_1_t 466_2_t 466_3_t
466_4_t 466_5_t 466_6_t 466_7_t
Vissza