Jó kapcsolat (képgalériával)2017. március 13. (hétfő) 19:00 - Városnews/5464_0_300.jpgÓzdra látogattak az Echo TV munkatársai. A műsorvezetők már korábban is jártak városunkban, akkor a „Jó szakma, biztos jövő” című duális képzést bemutató sorozat egyik részét forgatták a Gábor Áron Szakképző Iskola diákjaival és pedagógusaival. A jó kapcsolat azóta is megmaradt, így a csoport később a fővárosba kapott meghívást, ahol megtekinthették az országos médium munkáját, szombaton pedig együtt nézték meg az Ózdi Városi Televízió működését.

Harmadjára jártak városunkban az Echo TV munkatársai, és első útjuk a városi televízióba vezetett. De nem csak ők, hanem a Gábor Áron Szakképző Iskola egyik végzős osztálya is a televízió vendége volt szombaton. A rögtönzött nyílt nap során, mind a fiatalok, mind pedig az országos csatorna munkatársai betekintést nyerhettek az Ózdi Városi Televízió működésébe. A látogatók szétnéztek a szerkesztőségben, megtekintették a televíziós műsorkészítés egyes állomásait, körülnéztek a vezérlőhelyiségben, és birtokukba vették a stúdiót is, ahol súgógépről olvastak fel híreket. Az Echo TV híradós műsorvezetője a helyi médiumok fontosságát hangsúlyozta, de elmondta azt is, hogy egészen másként oszlik meg a munkájuk és szerinte a csapatmunka a legfontosabb.

„Nagyon tetszenek a díszletek, nagyon szép és nagyon kulturált helyiségben dolgoztok. Nagyon jó az, hogy naponta adtok híradót tizenöt percben. A városnak az informálása nagyon fontos, hogy a helyi hírektől kezdve az országos híreken keresztül mindenről tudjanak az itt élők” - fogalmazott Biró Zsuzsanna, az Echo TV műsorvezetője.

„Jó szakma, biztos jövő” ez a címe annak a szakmákat népszerűsítő sorozatnak, amelynek részeként Ózdon forgattak a tévések még 2016 júniusában. A műsor a duális szakképzést mutatta be. Az összeállítások célja, hogy rávilágítsanak arra, mennyivel nagyobb az esélye azoknak a fiataloknak a későbbi elhelyezkedésre, akik üzemi körülmények között tölthetik gyakorlatukat. Horváth Károly a sorozat legbefogadóbb iskolájaként jellemezte az ózdi intézményt, és a diákoknak is nagy élmény volt a közös munka.

„Mi nagyon sokat forgatunk, nincs arra lehetőség, hogy ilyen szintű kapcsolat kialakuljon, adott helyszínekkel, adott forgatási csapatokkal és egy kuriózum lett az ózdi iskola, hiszen azóta már másodszor látogattunk el hozzájuk privát státuszban is” - mondta Horváth Károly, a Echo TV szerkesztője.

„Egy kicsit izgultunk, mivel még nem voltunk ilyen szituációban, de jó volt. A nap végére jól sikerült a felvétel is. Nekünk tetszett, amikor láttuk magunkat a tévében” - nyilatkozta Biró Zoltán, tanuló 2/14 GT.

A végzősök és osztályfőnökük, egy az intézményük logójával ellátott mikrofonnal lepték meg a műsorvezetőket. Alabán Péter is fontosnak tartja a kialakult jó kapcsolat megőrzését.

„Nagyon örülök neki, hogy ez az emberi kapcsolat az iskolán keresztül, ezzel a végzős osztállyal, akikről forgattak kialakult és úgy tűnik, hogy meg is maradt” - mondta Alabán Péter, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolájának munkaközösség-vezetője.
 
A tévések és a diákok útja délután Kissikátorba vezetett, de ellátogattak még Ceredre és a Hangonyi tóhoz is.


464_0_t 464_1_t 464_2_t 464_3_t
464_4_t 464_5_t 464_6_t 464_7_t
464_8_t 464_9_t 464_10_t 464_11_t
464_12_t 464_13_t 464_14_t 464_15_t
Vissza